Oktobra so se v Mariboru začele prodajati prve sezonske karte za smučanje na Mariborskem Pohorju, predprodaja pa bo trajala vse do konca meseca novembra. Nas pa je zanimalo, kakšne novosti čakajo smučarje Mariborskega Pohorja.

Kot nam je za Mariborinfo povedal koordinator smučarske sezone Andrej Verlič, priprave na smučarsko sezono potekajo po načrtu. "Storili smo vse potrebno, da bo smučišče karseda dobro pripravljeno, pokosili smo travo, očistili progo, odstranili kamenje, sedaj pa čakamo še samo sneg in nizke temperature in sezona se lahko začne," je dodal Verlič.

Cena letošnjih sezonskih vozovnic je v predprodaji 300 evrov, cena sezonskih nočnih kart je 195 evrov, prenosna sezonska karta je 1150 evrov. Za mladino je sezonska karta v predprodaji 260 evrov, za otroke do 15 let pa 190 evrov. Cena dnevne smučarske karte v redni prodaji je 31 evrov.

Po besedah Andreja Verliča so do danes v predprodaji prodali preko 500 kart, kar je primerljivo s preteklimi sezonami. Lani so na primer v predprodaji prodali 2000 kart.

Novosti

Novost letošnjega leta je tudi tako imenovana pet dnevna vozovnica, ki jo ni potrebno koristiti v zaporednih dneh, ampak jo lahko smučar koristi kadarkoli v smučarski sezoni. Poleg družinskih vozovnic pa so letos začeli tudi s prodajo prodaja družinskih vozovnic za ločene starše. Ločeni starši lahko tako koristijo ugodnosti družinske vozovnice, čeprav ne bivajo na istem naslovu ob koriščenju te pa morajo predložiti ustrezni dokument.

Karte lahko po novem kupite na pohorski vzpenjači vsak delovnik med 10. in 18. uro, v soboto med 9. in 12. uro. Zadnji dan predprodaje bo blagajna odprta od 9. do 18. ure.

Za vse obiskovalce organizirajo posebne aktivnosti

Tako kot že vsa leta poprej tudi letos na Mariborskem Pohorju organizirajo razne aktivnosti, tako se boste lahko udeležili šole smučanja, različnih dnevnih in tedenskih tečajev, aktualno bo zopet nočno smučanje. 

Mariborsko Pohorje sicer velja za največji smučarski center v Sloveniji in se na področju Mariborskega in Areškega Pohorja. Ljubitelji smučanja lahko uživajo na več kot 40 kilometrov smučarskih prog, primernih za smučanje vseh težavnostnih stopenj. Smučišče ima tudi najdaljšo osvetljeno smučišče v Evropi. Njegovih 10 kilometrov je primernih za smučarje začetnike, kot tudi zahtevne smučarje in deskarje na snegu. Smučišče je znano po vsem svetu, saj gostuje tekmovanje v ženskem smučanju za svetovni pokal, imenovano Zlata lisica.

Svetniki sprejeli odlok o koncesiji za žičniške naprave

So pa pred dnevi mariborski svetniki potrdili nov odlok o koncesiji za žičniške naprave na Mariborskem Pohorju, v katerega je združenih več do sedaj razdrobljenih koncesij. S podpisom pogodbe bo koncesionar pridobil izključno pravico za upravljanje in rabo Mariborskega Pohorja, bo pa moral v roku enega leta pripraviti izdelati osnutek načrta upravljanja za obdobje desetih let ter vsako leto mestnemu svetu poročati o njegovem izvajanju. Na ta način želi Mestna občina Maribor rešiti težave, ki so se po navadi pojavljala vsako leto ob začetku zimske sezone.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice