Zlata lisica kljub številnim selitvam v zadnjih letih in negotovi usodi ostaja v koledarju svetovnega pokala vsaj še nadaljnja štiri leta. Odbor za svetovni pokal je v osnutek koledarja Zlato lisico vključil vse do leta 2022.

Slabo leto dni nazaj je Mariborčane šokirala vest, da Zlate lisice po letu 2020 ni več v koledarju za svetovni pokal. Veljaki slovenskega smučanja, med njimi tudi Tone Vogrinec, so se v hipu aktivirali in v zadnjem letu kljub nizki legi mariborskega smučišča in nenaklonjenem vremenu v zadnjih letih dosegli, da Maribor Zlate lisice ne bo izgubil.

Na zasedanju odbora za svetovni pokal, ki je potekalo v okviru kongresa Mednarodne smučarske zveze v Grčiji, so uradno potrdili koledar za smučarsko sezono 2018/2019, v kateri bosta tekmi za Zlato lisico na sporedu 1. in 2. februarja 2019. Sprejeli so osnutke tudi za prihodnje tri sezone. Tekme v Mariboru so načrtovane 15. in 16. februarja 2020, 5. in 6. februarja 2021 ter 26. in 27. februarja 2022.

Odgovorni čutili smolo Mariborčanov

»Pomembno je, da imamo termine in predvsem zaupanje Mednarodne smučarske zveze,« je za Sportal iz Grčije sporočil generalni sekretar Zlate lisice Srečko Vilar. V pogovoru za Sportal je še pojasnil, da so pri Mednarodni smučarski zvezi sami priznali, da se je letos vreme zarotilo proti Mariborčanom, saj kar 10 dni ni bilo niti ene mrzle noči. Je pa odgovorne zato bolj kot muhasto mariborsko vreme navdušilo sodelovanje s Kranjsko Goro, kamor sta bili premeščeni tekmi s pohorske strmine. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice