Gostinci in hotelirji pod Pohorjem in v Mariboru si že manejo roke. Zlata lisica je vrhunec zimske sezone in pod Pohorjem boste za zadnjo sobo morali odšteti tudi do 600 evrov.

Točilni pulti ob snežnem stadionu so že postavljeni, ob njih pa vozila polna pijače. Sodeč po zalogi bodo obiskovalci spili največ piva. To bo iz točilnih pip teklo tudi v bližnjih lokalih, kjer so na mizah že posebni navijaški jedilni listi.

»Normalno, da se pripravimo, okrepimo osebje in zaloge in mislim, da bo zelo fajn. Sem zelo vesela, da letos sploh je Zlata lisica,« nam zaupa gostinka Peggy Zag iz lokala OK Peggy.

Ob lanski selitvi lisičk v Kranjsko goro so mariborski in pohorski hoteli ostali prazni. Hotel Arena so letos napolnile predvsem slovenske in norveške smučarke. »Če so cene kdaj visoke, so sedaj, kar se mi zdi pravilno, ker ponudbo in povpraševanje veno moramo gledati usklajeno. Definitivno so cene višje, cena zadnje sove je okoli 600 evrov,« razkriva Sanja Simonič, vodja hotelov Pohorje resort.

V delu hotela so nastanjene televizijske in radijske hiše, v bližnjem Habakuku pa predvsem novinarji in funkcionarji. Mestne hotele, ki jih upravljajo Terme Maribor, so ob smučarkah napolnile predvsem spremljevalne ekipe. »Ekipe so velike tam od treh, štirih tekmovalk, tudi do dvajset, petindvajset zajemajo največje in najmočnejše in seveda najštevilčnejše,« pojasnjuje Anita Ačko iz Term Maribor, kjer te dni med drugim preživljajo ekipe Nemčije, Belorusije, Argentine, Gruzije in Švice ter del ekip Kanade in Slovaške.

»Zlata lisica je nenadkriljiva, ogromen pomen ima za samo mesto Maribor, tudi za destinacijo, ker je kot znamka zelo pomembna in zelo prepoznavna. Mogoče se v nekaterih ozirih čez leto premalo zavedamo in premalo izkoriščamo. Je pa res tista, ki mestu ponuja večje možnosti,« menijo v Termah Maribor.

Kos pogače si režejo tudi drugi podjetniki. Trenutno najboljša smučarka sveta Mikaela Shiffrin je na primer po nasvetu Ilke Štuhec včeraj obiskala Frizerski atelje Tadeja Kaubeja.

Ob tekmovalnem delu so organizatorji Zlate lisice tudi letos poskrbeli za spremljevalno dogajanje, ki vključuje četrtkovo in petkovo javno žrebanje štartnih številk na Trgu Leona Štuklja.

Lisičke čaka veleslalomska preizkušnja

Prvo ime petkovega veleslaloma za Zlato lisico je Ilka Štuhec, ki si pred popolnim napadom na še drugi naslov svetovne prvakinje v smuku 10. februarja v švedskem Aareju želi nastopiti pred domačim občinstvom.

Na lisičkinem veleslalomu bodo nastopile še Meta HrovatAna Bucik, Tina RobnikNeja Dvornik in Desiree Aljec. Na slalomu bodo Ana BucikMeta HrovatNeja DvornikMaruša FerkKlara Livk in Andreja Slokar

Prvi cilj pohorskega spektakla bo uvrstitev v drugo vožnjo. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lisjaček (nepreverjen)

Pri meni so vse lisičke dobrodošle, gratis.

Starejše novice