O dogajanju v soboškem parku obveščena tudi policija.

Včeraj smo poročali, da so nas zgroženi bralci Sobotainfo obvestili o nenavadnem prizoru v soboškem parku. Moški srednjih let je namreč popolnoma gol plesal v parku

Golota zmotila obiskovalce parka

Obiskovalce v parku je zmotilo predvsem to, da se je to dogajalo na javnem mestu v parku, kjer je ravno v tistem času veliko obiskovalcev, tudi otrok. 

O ekshibicionizmu plesalca so obiskovalci parka, obvestili tudi policiste. Kot nam je pojasnila tiskovna predstavnica soboških policistov Suzana Rauš, so prijeli prijavo o dogajanju v parku. Po prijavi so odšli na kraj dogajanja, kjer so opozorili moškega, da naj se obleče, kar je potem tudi storil. 

Ker ravno v tem času v Murski Soboti potekal festival sodobnega plesa [email protected], smo pri organizatorju preverili, ali je to del njihovega programa. In Matjaž Farič vodja festivala nam je potrdil, da je dogajanje v parku povezano s festivalom. 

Policija ne posega v program

Plesalec je  sicer včeraj vadil za današnji nastop, ki bo ob 19. uri v soboškem parku. Rauševa pravi, da policija v program ne more posegati, da pa bodo ukrepali, če bodo prejeli prijavo. Organizator sicer na spletni strani dogodka opozarja, da predstava vsebuje goloto.

Gre za predstavo A/I QUERY, v kateri nastopa plesalec Christian Leveque. Projekt je rezultat prvega obdobja raziskovanja koreografa Fabia Libertija v Sloveniji, v katerem je odkrival številne ideje o telesu kot glavnem komunikatorju, o telesu v njegovi popolni izpostavljenosti, ranljivosti in moči. Raziskava preizprašuje zmožnosti telesa in njegove osamljenosti, ki razpira vpoglede v osebno identiteto in odnos do sedanjosti ter neprestane želje po stiku. Živeti in oditi v dvomih, biti prevzet od dvomov; iskati ravnovesje med nujnim in nepomembnim.

Kako je z goloto drugje po svetu?

Kot je razvidno iz spodnjih člankov, se v metropolah kot so Pariz, London, New York golota kaznuje. Umetnica, ki se je gola slikala pred Eifflovim stolpom, je bila aretirana, podobno se je zgodilo tudi v Londonu in New Yorku.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

Sem videl tega "umetnika"mislim ,da so šli predaleč.še otrok mi je rekel 'glej ga oni nag skače tam.ja nič smo pač odšli s parka ,če prav smo si mislili ogledati cel drug program.mislim ta pa to je pa višek.
Kreteizma.

akrobatek (nepreverjen)

To je del umetniškega performansa stranke SDS in FIDESZ . Prikaz kako bodo v sožitju živeli narodi pod skupno zastavo .....pardon plenico dveh kretenov . Goli in bosi .

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Katja7 (nepreverjen)

Normalen in priseben clovek kaj takega ne more naredit.Da se razkazuje pred vsemi in da ga vidijo tudi otroci.Kit tudi ne,da nekdo doji psa.Bolano,kaj vse se danes predstavlja kot umetnost,davkoplacevalski denar pa gre za take idiote.Torej ce se bo nekdo usral sredi Maribora,bo to "performance".Srce me boli,ko vidim,kam gre nas denar in kdo ga dobi.Ekshibicionisti,pedofili,sodomisti,zoofili..in ostali mentalni bolniki.

Danvid (nepreverjen)

Tocno'boljše ne bi napisal tudi jaz

In reply to by Katja7 (nepreverjen)

Dragan Krstić (nepreverjen)

Danes je petek in performansa ne bo. Ekshibicionisti, sodomisti, nekrofili, zoofili, umetnice ki dojijo pse gredo na petkove proteste v Ljubljani. Protesirali bodo dokler ne bodo dobili več denarja od države za svoje umetniške nastope. Kultura naroda je namreč jako ogrožena.

In reply to by Katja7 (nepreverjen)

Danvid (nepreverjen)

Upam ,da se kmalu najde kak tip z rahlimi zivcami in ga nabije za eni grmovjem.

akrobatek (nepreverjen)

Ti bi pa kar nabijal za grmovjem ......ja,ja, vem kdo si ti !

In reply to by Danvid (nepreverjen)

gg (nepreverjen)

pederfil, ko ga pa nahubajo pa bo spet jokal po medijih nič kriv.

salamander (nepreverjen)

Tako je pod umetniškimi ime se skrivajo pedofili .Če bom scal za drevom bodo klicali policijo in me okrivili,da se po parku razkazujem .Sramota

saeed20 (nepreverjen)

Starejše novice