Vir: Mestna občina Maribor
Mariborska občina bo s strani države v last prejela znameniti dvorec Račji dvor, ki stoji v neposredni bližini Kalvarije.

»Z veseljem vam sporočamo, da bomo s strani države v last prejeli znameniti dvorec Račji dvor, nekoč že priljubljeno turistično točko,« so sporočili iz Mestne občine Maribor. 

Dodajajo, da dvorec predstavlja izjemno kulturno dediščino, njegova obnova pa udejanja vizijo oživljanja mestnih vinorodnih gričev (Kalvarije in Piramide) ter Mestnega parka.

Kakšni so načrti mariborske občine? 

Račji dvor, v katerem so trenutno stanovanja, nekoč pa je bila gostilna, namerava občina napolniti z novimi vsebinami za obiskovalce kot del turistične ponudbe, ki bo povezala griče na severni strani Maribora, Mestni park s Tremi ribniki in hipodrom v Kamnici.

»Zgodovinsko bogat prostor bomo celovito obnovili in napolnili z muzejsko, gastronomsko in prireditveno ponudbo,« so sporočili. 

Dodajajo, da bodo ob Račjem dvoru ustvarili izhodiščno točko za kolesarje, pohodnike in konjenike. 

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jezni Joža (nepreverjen)

Ne delat nek visokodoneč lokal, naj bo tak, ljudski, kot pred leti ko si se lahko podružil ob narezkih in znamenitih kračah.

mirs (nepreverjen)

Ja, tisto je bila špica. Bojim se, da je to neponovljivo.

In reply to by Jezni Joža (nepreverjen)

Uporabnik112 (nepreverjen)

To zdaj govorijo na koncu tak nič ne bo

Legionar (nepreverjen)

Imamo Betnavski grad ki sramotno propada in se ga nihče županov ne sramuje . Seveda ker je na desnem bregu daleč od oči ne vidi se iz Glavnega trga .

pohorskisvizec

Huh, 1 grad v lasti MOM! Legionar je dobro zapisal! Sicer si pa mora nasl. župan pod nujno ogledati Betnavski grad in Radvanjski grad!

Surfeiter6 (nepreverjen)

Haaallloooo bedačka zgoraj! ... kdo pa je lastnik omenjenega ... najbolje, da občina (torej mi vsi davkoplačevalci) rešujemo jebene pedofilske farje, ki sedijo na milijardah efrof ... ga mata v riti? ...

In reply to by pohorskisvizec

pohorskisvizec

Ti si šele kekec! Poglej malo gradove v okolici Mb, propadajo, obljube dane....od njih nič. Če ima kdo kaj v anusu si to ti. Nisi zapisal, da si gay, Vse ok!

In reply to by Surfeiter6 (nepreverjen)

Starejše novice