Včeraj smo poročali o hudi prometni nesreči s smrtnim izidom, ki se je zgodila na Tržaški cesti v Mariboru v križišču k trgovini Merkur.

Kot nam je na prizorišču nesreče razkril Boris Veberič z oddelka za cestni promet sektorja uniformirane policije Policijske uprave Maribor, sta trčila poltovornjak, ki ga je vozila voznica, in skuter, ki ga je vozil moški.

21-letna voznica osebnega vozila je vozila iz smeri Bohove proti Mariboru in v križišču ni upoštevala znaka rdeče luči na semaforju. Zaradi tega je trčila v 69-letnega voznika motornega kolesa, ki je pripeljal pravilno iz dovozne poti. Voznik motornega kolesa je bil v nesreči tako hudo telesno poškodovan, da je umrl na kraju nesreče, poroča Generalna policijska uprava.

Mariborski policisti dodajajo, da je voznica, državljanka Slovenije, vozila iz smeri Maribora v smeri Bohove: »Ko je pripeljala v neposredno bližino semaforiziranega križišča regionalne in dovozne ceste, v bližini trgovine Merkur, ni ustavila vozila na znak rdeče luči, temveč je z vozilom, kljub rdeči luči na semaforju zapeljala v križišče, kjer je vozila naravnost v smeri Bohove.« 

V tem času je po dovozni cesti, iz smeri trgovine Merkur pripeljal voznik motornega kolesa 69-letni državljan Slovenije, ki je pri zeleni luči na semaforju vozil naravnost v smeri traktorske poti. 

Voznica tovornega vozila je v križišču, s sprednjim levim bočnim delom svojega vozila trčila v motorno kolo. Po trčenju je voznika motornega kolesa odbilo v zadnjo levo bočno stran tovornega vozila, nakar je padel po vozišču in zaradi telesnih poškodb na kraju umrl. Motorno kolo, ki ga je vozil voznik je po trčenju zagorelo.  

V času ogleda kraja prometne nesreče je bilo desno smerno vozišče regionalne ceste v smeri Bohove zaprto za ves promet, od 13.10 do 15.40.

V nesreči je na vozilih nastala premoženjska škoda, ki po nestrokovni oceni znaša okoli 6500 evrov. Policisti bodo zoper voznico na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
maxa69 (nepreverjen)

V ZAPOR ŠMRKLO ZA 30 LET IN DOŽIVLJENSKA PREPOVED VOŽNJE !!!!

Jozo (nepreverjen)

Če bi bilo to v urejeni državi bi jo policija takoj priprla do sojenja, ki pa bi bilo v nekaj dneh, pri nam pa bo sojenje čez nekaj let in še takrat ga bodo zavlačevali z izvedenci, kateri naj bi raziskali in dokazovali kakšna luč je na semaforju svetila. In kazen na koncu bo simbolična. Strokovnjaki pa bodo še naprej lahko po televiziji in v časopisih razlagali ,,strokovna" mnenja o varnosti v cestnem prometu.

Starejše novice