Po zapletih in odstopih najugodnejših ponudnikov je Snagina komisija z Ateljejem Hočevar v pogajanjih prišla do sprejemljive cene za novo streho mariborske osrednje tržnice.

V začetku septembra je od podpisa pogodbe odstopil najugodnejši ponudnik, ki je bil povabljen k oddaji ponudbe za pripravo dokumentacije za projekt strešenja osrednje mariborske tržnice na Vodnikovem trgu. Zatem je od svoje ponudbe odstopil tudi drugi najugodnejši ponudnik, tako da je komisija, ki je vodila postopek, pričela pogajanja z edinim preostalim ponudnikom, z Ateljejem Hočevar.

Atelje Hočevar bo projektiral novo streho

Ti so sprva ponujali ceno, kakršne si mariborski proračun ne bi mogel privoščiti. A pogajanja so obrodila sadove in iz Snage so sporočili, da so našli skupno rešitev.

»Projektno dokumentacijo za strešenje osrednje mariborske tržnice bo po sklepu komisije pripravil Atelje Hočevar, ki je v zadnji ponudbi, oddani v tem tednu, storitev ponudil po ceni, ki je skladna z razpoložljivimi sredstvi, ki so za ta projekt načrtovana v proračunu Mestne občine Maribor,« so sporočili s Snage.

Dokumentacijo bodo v ateljeju, ki je tudi avtor projekta obstoječega strešenja, pripravili v roku 75 dni od podpisa pogodbe. Pogodbo naj bi Atelje Hočevar z Mestno občino Maribor podpisal predvidoma v roku dveh tednov. Izdelava projektne dokumentacije bo stala 19.670 evrov brez vključenega DDV-ja, kar je mnogo manj, kot pa sprva ponujenih 33.950 evrov brez davka.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice