Zobozdravnik Zdravstvenega doma Adolfa Drolca bo moral znova pred sodišče že v četrtek, poroča STA.

Mariborsko višje sodišče je razveljavilo obsodilno sodbo za zobozdravnika Nermina Suljića, ki ga je tamkajšnje okrožno sodišče julija lani zaradi očitkov o spolnem nasilju nad pacientko obsodilo na leto dni pogojne zaporne kazni, poročata Večer in Dnevnik.

Po poročanju STA je sodnica Simona Mernik Suljića lani obsodila na pogojno kazen eno leto zapora s preizkusno dobo treh let, a je senat višjih sodnikov po januarski pritožbeni seji sodbo razveljavil. Po neuradnih informacijah Večera se je višje sodišče tako odločilo zaradi bistvenih kršitev v postopku.

Obrazložitev sodbe naj bi bila po oceni senata višjih sodnikov nejasna in sama s seboj v nasprotju, prav tako po poročanju STA ni vsebovala razlogov o vseh odločilnih dejstvih, še navaja časnik.

Začetek ponovljenega sojenja je razpisan za četrtek, tokrat pa ga bo prevzela sodnica Simona Murko, ki bo najverjetneje, tako kot njena predhodnica, glavno obravnavo zaprla za javnost, še poroča STA.

Sojenje 40-letnemu zobozdravniku, ki ga je ena od pacientk prijavila policiji zaradi spolnega nasilja, se je na mariborskem okrožnem sodišču namreč odvilo mimo javnosti. Javen je bil le marčevski uvod v predobravnavni narok, na katerem obdolženi ni priznal krivde, nato pa je sodnica zaradi občutljivosti primera sojenje nadaljevala za zaprtimi vrati, še poroča STA.

Časnika Dnevnik in Večer sta pred tem poročala, da naj bi stomatolog mariborskega zdravstvenega doma novembra 2016 v svoji ambulanti spolno napadel 33-letno pacientko, ki se ji je med nadlegovanjem uspelo izmuzniti iz ambulante.

Na pravnomočnost omenjenega postopka čakajo tudi v Zdravniški zbornici Slovenije, ki je zobozdravnika predala v obravnavo odboru za pravno-etična vprašanja, še poroča STA. Od takrat je minilo 16 mesecev, postopek pa še ni zaključen. Kot so na zbornici pojasnili časniku Večer, je odbor sklenil počakati na pravnomočni zaključek sodnega postopka.

Zobozdravnik naj bi napadel tudi njeno sestro dvojčico, zaradi česar je zunajobravnavni senat mariborskega okrožnega sodišča zoper njega uvedel preiskavo tudi v tem primeru.

Kot danes še piše časnik, je bila ta zaključena že jeseni, tožilstvo pa se ni odločilo za kazenski pregon. Ker je tudi domnevna oškodovanka obtožnico kot nadomestna tožilka vložila prepozno, jo je sodišče zavrnilo in postopek tik pred koncem leta pravnomočno ustavilo, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Twins (nepreverjen)

Hahaha,cudno da dvojcica se ni "zarepala" na to temo

Starejše novice