Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič in podžupan Samo Peter Medved sta nadaljevala z obiski mestnih četrti in krajevnih skupnosti. Tokrat sta opravila delovni obisk v Mestni četrti Center.

Župan Saša Arsenovič in podžupan Samo Peter Medved sta s predstavniki Mestne četrti Center govorila o aktualni problematiki tega dela občine. Dotaknila sta se več različnih vsebin.

»Bilo je prijetno, konstruktivno. Bistvena razlika je, da sedaj ne govorimo o tem, če bomo, ampak kdaj bomo, zato bi se rad zahvalil vsem, ki se za to trudijo. Sem prejel kopico dobrih informacij, ki se tičejo centra mesta. Bilo pa je precej izzivov tudi na temo kršitev v mestnem jedru, kar se tiče obvozov, avtomobilov, skuterjev, nato izzivi okrog čistoče in vzdrževanja mesta, število otokov in košev za smeti, večja frekvenca pobiranja. Tukaj smo vsi enotni, da bo treba predvsem spremeniti navade ljudi, kot tudi navade v zvezi s smetmi,« je komentiral o izvedbi projektov v mestni četrti župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič.

Mestna četrt Center lahko pričakuje več različnih projektov, predvsem pa se bodo lotili prenov različnih javnih površin v mestu in realizacij večnamenske dvorane za občane ter organizacije.

»Večnamensko dvorano, s katero bi dali možnost občanom in organizacijam za razvoj dejavnosti v prostem času ter boljše uresničevanje njihovih programov. Predvsem smo se dotaknili komunalnih tem in načrtovanih prenov javnih površin v mestu. Veseli smo, da se je Mestna občina Maribor aktivno in celovito lotila prenove infrastrukture mesta, na način, da se mesto podpira za pešce in kolesarje ter da se reka Drava povezuje s srednjeveškim jedrom in zelenimi površinami v parku. Perspektiva je gotovo prava, pot pa bo še verjetno dolga,« je opisal obisk predsednik Mestne četrti Center Sašo Drobnak.

Številne ulice v Mestni četrti Center je treba prenoviti, zato so označili to kot eno izmed glavnih točk pogovora in dodali, da so učinkovito organizirani za prenovo ulic.

»Pogovarjali smo se predvsem o vrstnem redu prenove ulic v Mestni četrti Center, ker bi morala delovati kot neki most med občani in občino, zato je zelo pomembno, da ima vse informacije zbrane. Točno vemo, katera področja so prioritetna, katere ulice pridejo najprej na vrsto, katera infrastrukturna vlaganja bodo sledila in po kakšnem vrstnem redu,« je dodal Drobnak.

O načrtih za selitev mestne četrti so se že konkretno pogovarjali in določili, da obstaja več različnih možnosti, a niso se še odločili za končno lokacijo.

»Veliko infrastrukture se tukaj gradi, zato bi se rad zahvalil vsem, ki tukaj živijo za potrpljenje. Primerni prostori za Mestno četrt Center še ne moremo točno določiti, saj imamo več različnih opcij, okrog tri do štiri. Iščemo varianto, kjer bi imeli svoj dom in možnost povezovanja z meščani, po drugi strani pa si ne želimo novogradenj, kjer imamo že veliko zgrajene infrastrukture, govorimo za večje dogodke, kjer se bolj nagibam k temu, da se prostorji najemajo, kot gradijo,« je opisal situacijo Arsenovič.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Cefur go home

Miran1 (nepreverjen)

Arsenovic je ze doma, v Mariboru je rojen. Bolj se potrudi, trol.

In reply to by Default (nepreverjen)

TABORČAN (nepreverjen)

IN KAJ ČE JE ROJEN TU ČEFUR JE ČEFUR PA NAJ SI CENTER NABIJE NEKAM TAM CELI DAN VIDIŠ SMETARJE TU NA NAŠI STRANI PA TRIJE SIROMAKI ČISTIJO CELI TABOR

In reply to by Miran1 (nepreverjen)

Čergoli (nepreverjen)

Aksentije Topalovič - Spyder man

Mbbb (nepreverjen)

Župan na obisku v mestni četrti Center....seveda saj je tam doma . Naj pride na Pobrežje ,Tezno , Radvanje....tam je pravi utrip mesta Maribor . Ambulanta Tezno .....OBUP . Čudim se da še sploh stoji .

Starejše novice