Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič in podžupan Samo Peter Medved sta nadaljevala turnejo delovnih sestankov v mestnih četrteh in krajevnih skupnostih. Kaj se obeta Novi Vasi?

Na sestanku mariborskega županstva s predstavniki Mestne četrti Nova Vas so izpostavili glavne problematike, s katerimi se srečujejo prebivalci: Tržnica Tabor, park Pekrski potok, stanje in vzdrževanje dreves, funkcionalna zemljišča in urejanje odprtega prostora, garaže ob ulici Pohorskega odreda, otroška igrišča Mestne četrti Nova Vas, nekategorizirane ceste, Begova ulica in zamenjava ulične razsvetljave.

Glavna tema sestanka je bila Tržnica Tabor. Trenutno tržnico bi zamenjala dvoetažna parkirna hiša, nad katero bi postavili novo tržnico. 

»To bi bila velika pridobitev za našo mestno četrt. Predvsem zato, ker do tržnice ni dvigala, klančina do tržnice je strma in težka za vzdrževati. Zaradi slabih razmer je dostop do tržnice otežen. V naši mestni četrti živijo predvsem starejši občani, ki rabijo nekaj bližjega, kot so trgovine Mercator, Lidl ali Hofer. S tem bi spodbudili ljudi, da kupujejo domače,« pravi predsednik sveta Mestne četrti Nova Vas Vincent Virtnik.

Župan Saša Arsenovič se s predlogom strinja: »Imamo zelo usklajene želje in vizijo. Potencial bodoče tržnice smo utrdili, k projektu bomo pristopili z vso resnostjo. Projektna naloga se že izvaja.«

V procesu urejanja je tudi park Pekrski potok. Za lažje sledenje projektu bodo tam namestili informacijsko tablo, ki bo poročala o napredku. 

»Naleteli smo na kup relativno hitro rešljivih izzivov urejanja cest in nevarnih točk. Pogovorili in dogovorili smo se o medsebojnem sodelovanju in obveščanju v zvezi z rabo funkcionalnih površin, parkiranja na zelenih površinah in otroškimi igrali,« pojasnjuje Arsenovič. 

Namesto drage sanacije garaž, ki stojijo ob ulici Pohorskega odreda, razmišljajo o umestitvi novih stanovanjskih blokov s primernim številom parkirnih mest.

Problematiko javne razsvetljave bodo reševali na celotni površini mesta: »Z zamenjavo osvetlitve bomo pričeli konec leta,« zagotovi podžupan. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice