Slika je simbolična.
V decembru najmlajše razveselijo kar trije dobri možje z darili. Prav obdarovanje otrok pa je razburilo občane Radencev, saj je tamkajšnji župan Roman Leljak stvari po mnenju občanov »obrnil na glavo«.

Kot smo zasledili na družbenih omrežjih, so občani Radencev spet razburjeni nad delovanjem župana Romana Leljaka.

Zgroženi občani Radencev

Zapis v skupini na družbenem omrežju se glasi: »Leljak ukinja dedka Mraza. Izpodriva tradicionalni obisk dedka Mraza v vrtcu in se brez sramu oblači v enega izmed dobrih mož.«

Občina oziroma župan naj bi namreč vrtcu odrekel tradicionalno obdarovanje iz ideoloških vzvodov. Vrtec prav tako naj ne bi dobil sredstev v te namene.

»Namesto tega bo po domovih obdarovalni pohod aktualne politične oblasti. Daril, seveda, ne bodo nabavili z lastnimi sredstvi ali zavili s svojimi rokami. Bodo pa z njihovo pomočjo računali na volilne glasove,« zapišejo občani.

»Prav je, da otroci poznajo vse tri dobre može, ki prihajajo v veselem decembru. Nekako se je razvila navada, da v vrtec pride Dedek Mraz, domov Božiček in Miklavž v cerkev, še pojasnijo občani v zapisu.

»Od družine do družine različno, a v to se ni do sedaj vtikal nihče, razen Leljak, če se le malo ozremo po okoliških občinah,« nadaljujejo v zapisu.

Leljak izdal le navodilo za praznovanja

Za pojasnitev, zakaj so spremenili način obdarovanja, smo se obrnili tudi na župana občine Radenci Romana Leljaka.

»Mi nismo nič spremenili, kdo pa je kaj rekel. To se morajo občani odločiti, zakaj se zgražajo nad tem in lažejo po Facebooku. Kot župan sem dal navodila, da se na primer v vrtcu v Radencih vsi trije dobri možje obdarijo. Torej Miklavž, Božiček in dedek Mraz,« pravi Leljak.

Njegova želja je bila le ta, da uredijo dobre može po datumih, kot je tradicija.

»Edino, kar morajo spoštovati, je datumsko, kdaj se pač ti dobri možje pojavijo. Se pravi, da je Miklavž zdaj v soboto oziroma je obdarovanje v tem tednu, za Božička je obdarovanje do 25. decembra, za dedka Mraza pa potem od 25. do 31. decembra. To je edino moje navodilo, ki sem ga dal. Torej ta njihov način obdarovanja samo zmede potem otroke. Želim samo, da se datumsko spoštuje,« še pojasni župan občine Radenci.

Kot je še povedal, celotno obdarovanje financira občina Radenci. 

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)

Moj do jebač Dejan svinskoglavi se je cepil sedaj se mu pa ne digne več

ga bom prodala dedku mrazu da ga nategne ko prase ker dedek mraz je peder

dejan svinskoglavi (nepreverjen)

Mars. Kuzla jalova

TABORČAN (nepreverjen)

Imam drisko

tanja flaškon (nepreverjen)

Pa kaj če jo imaš

Pazi da te deda mraz ne nategne

In reply to by TABORČAN (nepreverjen)

pohorskisvizec

Tanja, če te prav razumem. Sta bla par do cepljenja, potem je šlo vse navzdol?Leljak pač razburja občane....ja in?

Ali imate tezavo (nepreverjen)

Dedek mraz je preživet

In reply to by pohorskisvizec

Starejše novice