Mariborski župan je na novoletni dan obiskal nekatere od zaposlenih, ki skrbijo za državljanke in državljane prav vsak dan v letu.

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je danes obiskal dežurne ekipe intervencijskih služb, centra za obveščanje, službe nujne medicinske pomoči in urgentnega centra, ki so na najdaljšo noč v letu skrbele za našo varnost in zdravje. Ob tem pa bo obiskal tudi porodnišnico in stanovalce v občinskem domu starejših, Domu pod Gorco. 

Silvestrska noč bolj mirna kot lansko leto

Silvestrska noč v Mariboru je bila dokaj mirna, kar pričajo tudi podatki intervencijskih služb. Policisti so obravnavali predvsem kršenje javnega reda in miru. Policisi so obravnavali lažje pretepe, nihče od udeleženih ni bil pridržan in tudi ne tako poškodovan, da bi moral poiskati pomoč v urgentnem centru.

»V bistvu smo meli samo tri intervencije kršitve javnega reda in požar v večstanovanjski hiši na Studencih,« je povedal George Simič, pomočnik komandirja Policijske postaje Maribor II.

Drago Žibrik, vodja izmene na Gasilski brigadi Maribor pa je dejal, da letos niso imeli nobene intervencije, kjer bi za požar bila vzrok pirotehnika. So pa imeli zato veliko več dela s požarom stanovanjskega objekta na Studencih, kjer je zagorelo okoli 21.30 ure zvečer.

Na urgenci zaradi alkohola

V urgentem centru pa so predvsem obravnavali poškodbe, ki jim je botroval alkohol.

»Pri večini poškodovancev, ki smo jih obravnavali je bil prisoten alkohol v večji ali manjši meri. To pa je približno konstanten trend. Posebej hudih telesnih poškodb nismo obravnavali. Bilo pa je kar nekaj pacientov in poškodovancev z manjšimi telesnimi poškodbami, kot so padci, odrgnine, vreznine in rane,« je povedal Matevž Prušek, specializant urgentne medicine.

Tudi poškodba zaradi nepravilne uporabe pirotehnike

»Obravnavali smo enega poškodovanca, ki se je poškodoval s kasetno pirotehničnim sredstvom. Utrpel je zlom nosu, ampak kolikor imam informacijo, je zdaj že v domači oskrbi,« je dodal Prušek.

Je pa zagotovo jasno, da so imele intervencijske službe na tokratno silvestrsko noč manj dela kot v preteklih letih. Vsi skupaj pa si želijo, da bi se takšen trend nadaljeval tudi v prihodnje.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
puklasti miha (nepreverjen)

to ti je pa velika čast če ti pride župan na obisk
Pa že raje vem da mi pride na obisk g Sovič

10. Zapovedi (nepreverjen)

1. Da ne bi kradli otrok
2. Da ne bi lagali
...

Starejše novice