Potem ko smo poročali o zgodbi fizioterapevtke, objavljamo še odziv župana, ki zavrača očitke in namigovanja.

Fizioterapevtka Andreja Andrašič naj bi ostala brez službe, ker naj bi dupleški župan Mitja Horvat namerno mešetaril z razpisi, kar je privedlo do trenutnega stanja, ko so domačini ostali brez fizioterapevtskih storitev v svojem kraju. Njeno dejavnost je namreč župan prenesel na Zdravstveni dom Maribor.

Horvat: »To ni res.«

Župan Horvat razlaga, da so sicer ponavljali razpis, vendar na drugačen način, kot je razlagala Andrašičeva. Po njegovem razpisi niso bili štirje, ampak trije. »Mi smo dali ven prvi razpis, ki smo ga ustavili zaradi naših formalnih napak. Dejstvo. Pač, bilo je prvič, ko smo po novem zakonu pripravili razpis. Na drugega se je gospa pritoževala predvsem zaradi nestrokovnosti komisije. Mi smo ji na to pritožbo ugodili in razpis razveljavili ravno zato, ker želimo, da nam gre postopkovno vse brez napak skozi,« razlaga Horvat.

Pat položaj

»Dokler ne bo pravnomočna izbira novega koncesionarja, se lahko pogovarjamo samo z Zdravstvenim domom Maribor,« je jasen župan Horvat. Poudarja, da je to začasna rešitev in »da bomo v novem letu uspeli najti prostore, tako, da bo fizioterapija dostopna na teritorialnem območju občine Duplek«.

Trenutno teče upravni spor, »saj se je gospa pritožila na drugi razpis. Zato je avtomatsko v blokadi tudi zadnji razpis. In dokler se ne odloči o predzadnjem, si ne moremo privoščiti ničesar. Ali zaključiti razpisa ali podpisati kakšne koncesijske pogodbe,« pojasnjuje Horvat.

Ne dovoli govoric

Horvat v svojem odzivu poudarja, da ima Andrašičeva na voljo vse možne oblike pravnega varstva.

»Ne dovolim pa, da brez pravnih osnov govori o kakršnem koli preferiranju ali da ima župan željo nekoga drugega spraviti noter. Meni je v interesu, da postopek sprovedemo pravilno, transparentno in dobimo koncesionarja v najkrajšem možnem času,« je jasen Horvat.

Ministrstvo je obveščeno o vsem

Medtem ko je Andrašičeva ministrstvo za zdravje pozvala k nadzoru občine Duplek, župan odgovarja, da je to izvedel šele prek medijev. »Sicer pa tudi mi obveščamo ministrstvo o vseh naših potezah, tako da v zvezi s tem niti ne vem, kaj naj bi ta nadzor bil, če bo do njega sploh prišlo,« zaključuje Horvat.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Janez Komunist (nepreverjen)

citiram;
Mi smo dali ven prvi razpis, ki smo ga ustavili zaradi naših formalnih napak.
Dejstvo. Pač, bilo je prvič, ko smo po novem zakonu pripravili razpis.

In za takšno razpisno skrpucalo nekdo dobiva plačo na občini
Tukaj je stvarno treba nekoga jebat

Svetlana Maka… (nepreverjen)

Ne samo njega
treba mu je je stabat i mater i oca
da vzgojila takega froca
ki ni sposoben skup spraviti
en kurčev razpis

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

Starejše novice