Župan občine Razkrižje Stanko Ivanušič je, kot smo že poročali, v petek na svojem Facebook profilu objavil sporočilo, s katerim je rešil primer vandalizma v tamkajšnjem naselju.

Domačine, ki živijo na idilični ravnici občine Razkrižje, je nočno razgrajaštvo, o katerem smo že poročali, presenetilo, jutranji prizori pa pustili odprtih ust. 

Domačini so pričali o skupinici mladih, ki naj bi ponoči razgrajala, se drla, dražila pse, podirali naj bi obcestne količke, odsevne znake, ob cesti naj bi ležala celo oblačila.

O tem pričajo tudi fotografije, ki jih je teden dni po razgrajaškem pohodu na družbenem omrežju objavil tamkajšnji župan Stanko Ivanušič. Skupaj s fotografijami pa je storilcu in njegovim spremljevalcem ponudil zanimivo priložnost - priložnost, da se pokesa(jo).

Bližnji prebivalci so enega od fantov prepoznali, je župan še opozoril v zapisu, a se niso želeli izpostavljali. Niti v policijskem izpraševanju naj ne bi spregovorili. So pa bili zgovorni za ugašnjeno kamero.

Palice, s katerimi je označena cesta, naj bi ležale celo sredi bližnjih njiv.

Ivanušič: Vem, da ima rad te kraje in te ljudi

Župan danes pojasnjuje, da je v le štirinajstih urah od objave županovega poziva, naj se storilec opraviči in mu bo odpuščeno, če se zaveže, da tega ne bo več počel, mladi razgrajač potrkal na županova vrata.

»Najprej mi je razodel, kaj se mu je v teh dneh zgodilo, v okviru družine, torej svoje osebne probleme je reševal in jih ni mogel rešiti. Povedal je, da tudi to ne opravičuje njegovega dejanja, da se opravičuje in meni, županu, in tudi občanom, ker vem, da ima rad te kraje in te ljudi in da se to nikoli več ne bo zgodilo,« pravi župan občine Razkrižje.

Storjena škoda naj bi se gibala med 200 in 300 evri ali celo manj, policijo pa je občina obvestila, da je zadeva zaključena.

»Včasih ni potrebno, da bi šli na neko ostrino, če vidimo, da dejanje ni bilo prehudo in škoda ni bila velika, da na nek podoben, človeški način take nepravilnosti skušamo rešiti,« še pravi župan, ob tem pa dodaja, da je bila ta poteza po njegovih izkušnjah pravi in zadostni vzgojni ukrep.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice