Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič in podžupan Samo Peter Medved, ki je pristojen za področje lokalne samouprave, sta bila včeraj popoldne bila na delovnem obisku v Krajevni skupnosti Razvanje in Mestni četrti Radvanje.

Mariborski župan Saša Arsenovič nadaljuje s turnejo po krajevnih skupnostih in mestnih četrteh Mestne občine Maribor, tokrat se je oglasil v Krajevni skupnosti Razvanje in Mestni četrti Radvanje.

Mestna občina želi na tak način okrepiti sodelovanje s svojimi ožjimi deli, zato se župan in podžupan Samo Peter Medved sestajata z vodstvi vsake od enajstih mestnih četrti in šestih krajevnih skupnosti. Cilj županstva je čim podrobnejša seznanitev z razmerami v vseh delih občine, in hkreti tudi izvedeti, katere rešitve pričakujejo od občine in se pogovarjati o uresničevanju načrtov in ciljev.  

S predstavniki Mestne četrti Radvanje so se pogovarjali o aktualni problematiki tega dela občine. Na pogovoru so izpostavili ohranjanje zelenih površin v okolici Pohorja. Te bi naj služile turizmu, rekreaciji in športu. 

Rešitev prometne preobremenitve

Ukvarjali so se s tudi problematiko prometa. »Zvezno ulico bi priključili Lackovi, s čimer bi razbremenili Pohorsko ulico. Sočasno bi lahko začeli razmišljati o enosmernem prometu v zgornjem delu Radvanja,« je dejal Rajko Kotnik, predsednik sveta Mestne četrti Radvanje.

Razpravljali so o prometnici, ki teče skozi Borovo vas in dokončno izvedbo Streliške ulice, ki bi prometno razbremenila tamkajšnje prebivalce in območje. 

Parkirnina pod Pohorjem

16. aprila začne veljati zaračunavanje parkirnin pod Pohorjem. To so uvedli z željo po razbremenitvi onesnaženosti okolja.

»Prebivalci, ki želijo priti v okolico Pohorja na rekreacijo in svež zrak, to okolje sočasno bremenijo. Z zaračunavanjem parkirnin pod Pohorjem želimo spremeniti potovalne navade teh ljudi. Želimo si, da sem pridejo z javnim potniškim prometom, peš ali s kolesi. Velik korak bomo morali narediti tudi v smeri kolesarskih poti,« je jasen župan Mestne občine Maribor. 

Urbane vsebine

V prihodnosti se Radvanju obata več urbanih vsebin.

»Izziv je, kako v ta del mesta vključiti več urbanih površin. Tržnica je zelo uspešna, izzivi se kažejo v lastništvu trga. Upam, da bomo tudi tukaj našli rešitev, ki bo omogočala razvoj. Sicer smo zelo blizu umestitvi fontane na trg, upam da bo to realizirano še letos,« izpostavi Arsenovič. Zaradi pogostih poplav trga je v postopku tudi  izgradnja razbremenilnika. 

Dotaknili so se ureditve radvanjskega gradu, ki je trenutno degradiran. Obnoviti pa bodo poskušali tudi Rosmanitovo grobnico, ki bi postala aktivacijska točka. 

»Imeli smo zelo konstruktivno pozitiven sestanek. Razdeljenih je bilo precej nalog na eni in na drugi strani. Upam, da jih bomo čim več izvedli,« zaključi Arsenovič.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohorskisvizec (nepreverjen)

To grobnico pa le dajte obnoviti! Lahko bi bila zanimiva izletniška točka! Zbudi se MOM!

aerosol (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Župan ali si končno spoznal,da Maribor ni samo od Lenta do Treh ribnikov ! Pelji se s s kolesom iz Glavnega trga pod Pohorje ,da boš spoznal kaj manjka na desnem bregu .

Starejše novice