Cerkveno sodišče duhovnika Zrima spoznalo za krivega spolnega nasilja ter mu izreklo prepoved vračanja v župnije in javnega maševanja.

Slovenijo je aprila lani pretresla vest o domnevnem nadlegovanju otrok s strani duhovnika, ki je deloval na območju Pomurja. Ljutomerski župnik Andrej Zrim se je takrat zaradi suma kaznivega dejanja, po navodilih Zakonika cerkvenega prava in na osnovi mnenja Ekspertne skupine za reševanje spolnih zlorab moral umakniti iz župnije.

Zdaj je preiskava incidentov zaključena in Zrim je bil spoznan za krivega. V Župniji Ljutomer so na svoji uradni spletni strani včeraj delili obvestilo metropolitanskega cerkvenega sodišča, ki ga spodaj objavljamo v celoti:

»Gospod Andrej Zrim, duhovnik murskosoboške škofije, je bil v skladu z navodili Kongregacije za nauk vere v izvensodnem upravnem kazenskem postopku spoznan za krivega zaradi spolnega nasilja nad mladoletnimi in odraslimi osebami. Naloženi so mu bili določeni ukrepi, med drugim opravičilo žrtvam in župnijskemu občestvu, prepoved vračanja v župnije službovanja brez škofovega izrecnega dovoljenja in prepoved javnega maševanja, dokler ne bo uspešno zaključena ustrezna terapija.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Janez Komunist (nepreverjen)

pri nas v partiji smo partijske sekretarje, ki so zlorabljali mlade dečke
postavili pred šrauf štok in mu tako dolgo jajce stiskali da je začel molit

Sveti tito varuh moj
bodi vedno ti z menoj
stoj mi dan in noč na straži
če je treba koga ubit mi ukaži

Ko je to pesmico izpeval smo mu jajca osvobodili iz šrauštoka

Starejše novice