Zveza prijateljev mladine Maribor je razveselila tako svoje obiskovalce kot mimoidoče z novo preobleko zaščitne ograje v obliki hišic.

Po tem, ko je stara zaščitna ograja pred vhodom v Dom ustvarjalnosti mladih Zveze prijateljev mladine Maribor v podobi cvetočega travnika dotrajala in so jo krovci zaradi obnove strehe dokončno odstranili in ker še ne računajo na skorajšnjo obnovo fasade, so se sredi novembra lansko leto lotili izdelave nove ograje.

Zaščitna ograja je postavljena zato, da odpadajoč omet s stare fasade koga ne poškoduje, hkrati pa ograja omogoča tudi kreativni pristop k olepšanju prostora, v katerem potekajo številne delavnice za otroke in mladostnike.

Idejni koncept je likovno zasnovala likovna pedagoginja Šterlek Tamara, pri izvedbi pa so ji pomagale še štiri prostovoljke in zaposlene sodelavke.

Zveza prijateljev mladine Maribor je samostojna, prostovoljska, nevladna, neprofitna in humanitarna organizacija, ki deluje od leta 1953 in je članica Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Otrokom in mladostnikom ponuja ustvarjalne, zabavne in poučne prostočasne dejavnosti med počitnicami in šolskim letom, skrbi za zaščito njihovih pravic ter pomaga družinam v stiski.

Idejni koncept hišk z zgodbami je likovno zasnovala nadarjena prostovoljka, likovna pedagoginja Šterlek Tamara, pri izvedbi pa so ji pomagale še štiri prostovoljke in zaposlene sodelavke; za tehnične rešitve pa je poskrbel hišnik Darko Kmetec. In tako so januarja hišice že krasile vhod pred stavbo Zveze prijateljev mladine Maribor.

Zaščitna ograja omogoča tudi kreativni pristop k olepšanju prostora.

Glede nato, da se zasnovana ideja bliža h koncu (manjkajo še interaktivni detajli na trinajstih hišicah), so preko socialnih omrežjih delili zgodbo celotnega procesa nastajanja. Pri tem pa upajo, da bo otvoritev kmalu možna. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice