Slogan Damjana Murka v bitki za predsedniško funkcijo je »Ne na levi, ne na desni, pač pa samo in naravnost za ljudi!«

V želji, da zbere potrebnih pet tisoč podpisov in s tem postane uradni kandidat za predsednika republike, Mariborčan Damjan Murko obiskuje številne kraje po Slovenije in se preizkuša v različnih vlogah. Podpise zbira kar na kopališču, na ulici, pred upravno enoto, veliko državljanov pa svoj podpis odda samostojno.

Njegova kampanja za podpise zgleda skrbno načrtovana, a Murko za Mariborinfo pojasnjuje, da ta poteka povsem nenačrtovano.

»Kampanja poteka po vsej Sloveniji, a popolnoma nenačrtovano. Ne delim kolaža ali svojih CD-jev, če kdo želi podpisati, bo ali je to že naredil zato, ker sam tako želi,« nam je povedal Damjan Murko.

Ne na levi, ne na desni, pač pa naravnost za ljudi 

V teh dnevih je izdal tudi uradni videoposnetek svoje predsedniške kampanje. Tako v posnetku, kot tudi v pogovoru za Mariborinfo je Damjan Murko razkril svoj slogan.

»Slogan je popolnoma jasen. Ne želim biti na levi, ne na dasni, kar se tiče političnih prepričanj, pač pa samo in naravnost ZA ljudi!«

Murko: Nikoli ne dvomim vase

V bitki za podpise je tarča številnih kritik, a tudi podpore mu ne manjka. Tako ostaja optimističen pri svojem cilju - pet tisoč podpisov.

»Verjamem in zaupam v svoje sposobnosti. Zbral bom 5000 podpisov, vase nikoli ne podvomim. So določene krize, te imamo vsi umetniki, a verjamem v svojo vizijo in v svoj prav,« je še povedal Mariborčan.

Kot pravi lahko vsi, ki želijo, podpis za njegovo kandidaturo oddajo na upravnih enotah in ga pošljejo v njegov štab v Celju ali pa ga kar neposredno izročijo njemu, če je to mogoče.

FOTO: Tibor Golob

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice