Če še ne veste kje bi preživeli čudovito sobotno dopoldne, vam predlagamo, da se odpravite na festival solat, ki je že v polnem teku.

Festival poteka na Grajskem trgu v Mariboru od 10. ure naprej. Združuje vso pestrost barv in okusov mariborskih solat.

Solatna ulica, ki je postavljena v samo središče mesta, ponuja delavnice, show cooking in pripravo solat, obsega pa ponudbo oljarjev in kisarjev, pridelovalcev solat, vrtnin, semen in ostalih živil, ki jih lahko vključimo v solato.

V sklopu dogodka bo dolgoletna direktorica mariborske višje šole za gostinstvo in turizem Helena Cvikl podrobneje predstavila Slovenijo kot Evropsko gastronomsko regijo v letu 2021, sledila bosta pogovor in predstavitev užitnih divjih rastlin s Katjo Rebolj. Točno opoldne bo Simona Trčak Zdolšek predstavila projekt urbanega eko vrta, ki je zaživel v sklopu Evropske prestolnice kulture leta 2012 in uspešno opravlja svoje poslanstvo še danes, poroča STA.

V središču vaše sklede za solate

Vabijo vas, da s seboj prinesete svoje družinske sklede za solato, jih predstavite in poveste njihovo zgodbo. Lastnik sklede, ki se bo izkazala z največjo stopnjo edinstvenosti, bo nagrajen s kulinaričnim doživetjem v Mariboru.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice