Člani Rotaract kluba Maribor so preteklo soboto s pomočjo donatorjev, licitacije vina, oljčnega olja z zlatom in polnega penziona zbrali 5.000 evrov, ki so jih namenili Sončku.

Člani humanitarnega društva Rotaract klub Maribor so že deveto leto zapored organizirali dobrodelni kulinarični večer z licitacijo. Letošnji artikli licitacije, in sicer polni penzion z nočitvijo v Biotermah Mala Nedelja za dve osebi, ki ga je podarila turistična agencija Sonček, PURAVIDA oljčno olje z dodanim 24-karatnim zlatom in dve buteljki vina Portovec, ki sta ju za licitacijo donirala vinoteka in restavracija Rožmarin, so v licitaciji zbrali kar 400 evrov.

Cilj je pomagati otrokom in mladostnikom

S pomočjo donatorjev, licitacije in srečelova so tako člani Rotaract kluba Maribor v okviru 9. dobrodelne kulinarične večerje z licitacijo skupaj zbrali 5.000 evrov, ki so jih namenili Sončku - Mariborskemu društvu za cerebralno paralizo, katerega cilji so pomagati otrokom, mladostnikom in odraslim s cerebralno paralizo in sorodnimi invalidnostmi pri njihovem vključevanju v socialno okolje. Donacijo je v imenu Sončka - Mariborskega društva za cerebralno paralizo prevzela predsednici društva za cerebralno paralizo Lidija Šestak Zorič.  

Predsednica Rotaract kluba Maribor Nina Golob Žvajker je ob tem dejala: "Zavedamo se, da je nakup kombija za prevoz težje oviranih oseb velik finančni zalogaj, ki ga ni mogoče zagotoviti samo z lastnimi sredstvi, ampak je za to potrebna pomoč večjega števila donatorjev. Želimo si, da bodo potrebo po pomoči Sončku prepoznal še kdo in da bodo Sončki v kratkem imeli novo prevozno sredstvo. Mi sledimo našemu poslanstvu pomagati pomoči potrebnim obenem pa sledimo rotarijski miselnosti, da je dobro prijateljstvo v življenju tisto, kar nas res osrečuje. In menim, da je vsakoletna razprodana kulinarična večerja pokazatelj močnih prijateljskih vezi vseh nas, ki želimo naredit nekaj za boljši jutri oseb, ki potrebujejo našo pomoč."

FOTO: Mediaspeed

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice