Zadnji decembrski dnevi bodo v Mariboru postregli še s prav posebnim dogodkom imenovanim Ana Mrzla. Ulični festival so odprli Trio Šardone in palačinkar Marcel.

V Mariboru se je včeraj začel tridnevni zimski festival uličnega gledališča Ana Mrzla, ki ga organizirata Društvo Hiša! in Narodni dom Maribor v sklopu Vilinskega mesta. Festival, ki bo potekal vse do 30. decembra, je v mesto pripeljal kopico domačih in tujih uličnih umetnikov, ki mestne ulice spreminjajo v gledališke odre.

Palačinkar Marcel

Ulično festivalsko dogajanje je odprl palačinkar Marcel. S svojo popolno novo potujočo kuhinjo je prispel v Maribor. Kuhinja je avtomatska, najnovejša in najmodernejša, v njej pa peče odlične palačinke, pri tem pa seveda nikoli ne gre vse po načrtu in Marcel se vedno znajde pred kakšno zagato, ki pa mu jo vedno uspe rešiti. Malo tudi s pomočjo gledalcev. Tudi v Mariboru je bilo tako, a s pomočjo otrok mu je uspelo rešiti vse težave in na koncu je le spekel nekaj odličnih palačink.

Impro pevci

Prvi dan so dogajanje zaključili Trio Šardone s predstavo Ala Kart. Polovica dua Slon in Sadež je s še dvema ‘natakarja’ kar v živo demonstrirala nove in stare glasbene smernice. Čeprav je Maribor zajelo sneženje, se je pred kinom Udarnik zbralo kar nekaj ljudi, ki je uživalo v 25 minutnem nastopu treh impro pevcev.

Ste zamudili prvi festivalski dan? Brez skrbi, v četrtek in petek še imate možnost, da si v živo ogledate ulične umetnike in njihove predstave.

FOTO: Denis Zelnik - Društvo Hiša!

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice