Blagovna znamka Pubec – Štajersko mlado vino že pol desetletja združuje štajerske vinarje v edinstven projekt, v katerem se s promocijo mladih vin želi povečati prepoznavnost štajerskih vinarjev ter Štajerske kot vinorodnega okoliša, doma in v tujini.

V Mariboru smo sinoči dočakali že 5. Salon štajerskih mladih vin Pubec. Vinarji, povezani v projekt Pubec, beležijo večjo prodajo mladega vina, kupci pa mlado vino Pubec, tudi zaradi odmevnosti pogosteje naročijo v gostinskih lokalih, kupijo v trgovinah ter umestijo med poslovna darila.

»Letos se je predstavilo 25 vinarjev, tako da smo zelo zadovoljni, ker je bila to na začetku projekta tista številka, ki smo si jo želeli in tudi prostor dopušča takšno število obiska in takšno število vinarjev. Obisk je super, nad pričakovanji, o številkah še ne moremo govoriti. Smo izredno presenečeni, da so Mariborčani ta dogodek vzeli za svojega, ljudje uživajo, tako da je naš cilj vsekakor dosežen,« je za Mariborinfo dejala Natalija Pravdič iz Mediaspeeda.

Kdo so Pubeci 2019?

Vinogradništvo Cvitanič, Hiša vina Doppler, Hiša vin Emino, Vino Falot, Kmetija Fleisinger, Hiša penin Frangež, Vinogradništvo Frešer, Vinarstvo Hafner, Vinogradi Horvat, Vino Jamnik, Vino Jarc, Vinogradništvo Jaunik, Vina Joannes, Vino Kolar, Vina Kramer, Vino Leber, UM FKBV – Meranovo, Vinogradništvo Mukenauer, Vinogradništvo Mulec, Puklavec Family Wines, Radgonske gorice, Rigo Vino, Steyer vina, Vina Toplak in Vino Valdhuber.

»Z letošnjo sezono gremo v dogodek štajerskih najboljših vin v Ljubljani, letos je petič v Mariboru Pubec, četrtič v Ljubljani. Stremimo k trajnostno naravnanemu turizmu, želimo se vračati k lokalnemu okolju, tako da vedno znova vključujemo Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Maribor v sam projekt, da tudi mlade vpeljujemo v promoviranje štajerskega vina in promoviranje tovrstnih dogodkov. Stremimo tudi k temu, da bi spodbujali odgovorno in kulturno pitje,« še dodaja Pravdičeva.

In kako zadovoljni so Pubeci?

»Pubec je dobro povezovanje štajerskih mladih vin in dobra reklama. Pri nas imamo vse vrste vin, zelo delamo tudi na rdečih vinih,« pravijo na Turistični kmetiji Tolpak iz Juršincev.

»V zadnjem času povezovanje veliko pomeni tudi v vinarstvu, zato smo že od prvega leta zraven, se pravi vseh pet let, odkar imamo Pubeca. V naši regiji so nas zelo dobro prepoznali tudi po tej blagovni znamki in vsako leto ljudje pričakujejo, da bomo imeli Pubeca in v bistvu nimamo več izbire. Moramo biti del projekta, kajti navadili so se našega stila in to nam zelo veliko pomeni,« dodaja Matija Jagrič, vodja kleti Hiša vin Emino.

»S Pubecom sodelujemo že od vsega začetka. Za naše vinarje in pridelovalce vina je sodelovanje ena odskočna deska in renome vina se s tem vedno povzdiguje,« meni Sandi Fleisinger iz Kmetije Fleisinger.

»Naš Pubec je na tržišču že pred tem dogodkom, mogoče kakšna dve, tri leta pred to blagovno znamko. S tem dogodkom in v Mariboru in v Ljubljani in s promocijo ljudje prepoznajo to štajersko mlado vino tudi izven Maribora, kar je na nek način tudi namen,« opaža Sabina Horvat iz Vinogradov Horvat.

»Tukaj smo že četrto leto, torej skoraj od začetka. To je ena dodatna izkušnja in promocija nas samih in pa vseh štajerskih vinogradnikov,« še dodaja Tine Jamnik iz Vina Jamnik v Svečini.

Da se po peti sezoni projekta Pubec promocija štajerskih vin ne bo zaključila, pa bo premierno poskrbel dogodek, z delovnim naslovom: »Predstavitev najboljših štajerskih vin in letnika 2019«. 23. aprila 2020, se bodo štajerski vinarji predstavili s svojimi najboljšimi vini aktualnega letnika, ponovno v Festivalni dvorani Ljubljana.  

Ključni termini Pubec 2019

7. november: 4. Salon Štajerskih mladih vin, Festivalna dvorana, Ljubljana
8. november: Martinovanje s Pubeci v Europarku, Maribor
11. november: Martinovanje, Maribor

14. in 15. november: 22. Slovenski festival vin, Cankarjev dom,Ljubljana
15. in 16. november: 12. Vinska pot, Rovi pod starim Kranjem
21. november: Dobrodelni večer vrhunskih vin, Avla Mestne občine Kranj
22. november: Pubec v Citycentru Celje
22. do 23. november: 12. Vinska pot, Rovi pod starim Kranjem
24. november: 1. Sladki dan, Rovi pod starim Kranjem

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Dobro prodajo

Starejše novice