33. Martinovanje se je na Trgu Leona Štuklja in Ulici Maksimiljana Držečnika začelo natanko ob 11. uri in 11 minut. S prenosi v živo ga spremljamo tudi na Mariborinfo.

Končno je nastopil martinov petek in čas je za tradicionalno mariborsko zahvalo jeseni ter krst mošta na Trgu Leona Štuklja, ki v živo preko Facebook strani spremljamo tudi na Mariborinfo.

Kljub dežju je Trg Leona Štuklja nabito poln, Martinovanje pa je v polnem teku. Štajeci se očitno dežja ne bojimo. 

Takole pestro pa je bilo na Martinovanju v dopoldanskih urah.

Da je na največjem Martinovanju v Sloveniji vse tako, kot mora biti, skrbijo Malečniški brači, Akademska folklorna skupina Študent, mariborska vinska kraljica Kaja Šerbinek, mestni viničar Stane Kocutar ter gospodar trte župan Andrej Fištravec. Kar 70 stojnic vse obiskovalce vabi z moštom, mladim vinom in domačimi dobrotami vinogradnikov, turističnih kmetij in gostincev.

Poskrbljeno tudi za varen prevoz domov

"Prvič letos bo v sodelovanju z Javnim podjetjem Marprom in Uradom za komunalo, promet in prostor Mestne občine Maribor zagotovljeno podaljšano obratovanje linij javnega mestnega potniškega prometa, in sicer tako, da bodo avtobusi na nekaterih linijah obratovali do 23.30 in s tem obiskovalcem zagotovili varno vrnitev domov. Poskrbljeno pa bo tudi za obiskovalce iz Ljubljane, Celja in Ptuja, katerim bodo na voljo prevozi ponudnika GoOpti," še sporočajo organizatorji.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice