FOTO in VIDEO: Praznik glasbe v Mariboru odprla Tajana No Stres

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

FOTO in VIDEO: Praznik glasbe v Mariboru odprla Tajana No Stres

Praznik glasbe se v Ljubljani odvija na kar 18 lokacijah, v Mariboru pa glasba odmeva na Poštni ulici.

FOTO in VIDEO: Praznik glasbe v Mariboru odprla Tajana No Stres
  • FOTO in VIDEO: Praznik glasbe v Mariboru odprla Tajana No Stres FOTO in VIDEO: Praznik glasbe v Mariboru odprla Tajana No Stres

Na najdaljši dan v letu je ulice v Ljubljani in Mariboru napolnila glasba. Praznik glasbe se sicer v Ljubljani odvija na kar 18 lokacijah, v Mariboru pa glasba odmeva le na Poštni ulici. V sodelovanju s Festivalom Lent in Poštno ulico se tako tudi štajerska prestolnica pridružuje mednarodni iniciativi Fête de la Musique.

Že od leta 1982 svetovni dan glasbe združuje več kot 120 držav in poteka v več kot 700 mestih širom sveta. Osnovni namen Praznika glasbe je razširiti dostopnost raznolike žive glasbe, promocija glasbenikov ter glasbeno darilo poslušalcem. Slednje ne zagotavlja le brezplačnega obiska, pač pa tudi možnost, da se glasbeniki predstavijo na lokacijah, ki so jim sicer pogosto nedostopne.

Poskrbljeno je vse glasbene okuse, saj bodo na Prazniku glasbe zastopani različni žanri, od klasične glasbe, zborovskega petja, jazza, rocka, popa, šansona, kantavtorstva in elektronske glasbe

In program?

Praznik začenja fenomenalna Tajana No Stres na ukulelah, sledijo radiu neprijazni, zato pa ušesom ljubi We Just Don't, blues veter je z velenjskega r'n'r konca prinesel Shadows Play, ki jim bodo sledili domači, postavni in impulzivni mladci - in dekle Impulse - Band. In za konec? Kot se za spodobi - »smrtno nevarni« HBWC aka Hillbillywithachainsaw. 

 

Uredništvo
sreda, 21 Junij, 2017 - 19:01 Osveženo: 21. Junij 2017 - 19:05

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.