Praznik glasbe se v Ljubljani odvija na kar 18 lokacijah, v Mariboru pa glasba odmeva na Poštni ulici.

Na najdaljši dan v letu je ulice v Ljubljani in Mariboru napolnila glasba. Praznik glasbe se sicer v Ljubljani odvija na kar 18 lokacijah, v Mariboru pa glasba odmeva le na Poštni ulici. V sodelovanju s Festivalom Lent in Poštno ulico se tako tudi štajerska prestolnica pridružuje mednarodni iniciativi Fête de la Musique.

Že od leta 1982 svetovni dan glasbe združuje več kot 120 držav in poteka v več kot 700 mestih širom sveta. Osnovni namen Praznika glasbe je razširiti dostopnost raznolike žive glasbe, promocija glasbenikov ter glasbeno darilo poslušalcem. Slednje ne zagotavlja le brezplačnega obiska, pač pa tudi možnost, da se glasbeniki predstavijo na lokacijah, ki so jim sicer pogosto nedostopne.

Poskrbljeno je vse glasbene okuse, saj bodo na Prazniku glasbe zastopani različni žanri, od klasične glasbe, zborovskega petja, jazza, rocka, popa, šansona, kantavtorstva in elektronske glasbe

In program?

Praznik začenja fenomenalna Tajana No Stres na ukulelah, sledijo radiu neprijazni, zato pa ušesom ljubi We Just Don't, blues veter je z velenjskega r'n'r konca prinesel Shadows Play, ki jim bodo sledili domači, postavni in impulzivni mladci - in dekle Impulse - Band. In za konec? Kot se za spodobi - »smrtno nevarni« HBWC aka Hillbillywithachainsaw. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice