V Mariboru se je danes odvijal četrti salon štajerskih mladi vin. Sveža, dišeča in elegantna vina Pubec so prevzela obiskovalce, manjkala ni niti pristna štajerska kulinarika.

Na Ptujski cesti je potekal Salon štajerskih mladih vin Pubec, ki ga je obiskala tudi kmetijska ministrica Aleksandra Pivec. Blagovna znamka Pubec – štajersko mlado vino še četrto leto zapored združuje štajerske vinarje v edinstvenem projektu, v katerem se s promocijo mladih vin želi povečati prepoznavnost štajerskih vinarjev ter Štajerske kot vinorodnega okoliša, tako doma kot v tujini.

Dogajanje je ob svežih, dišečih in elegantnih vinih popestrila pristna štajerska kulinarika ter glasbena zasedba Chizz Band iz Ptuja.

Kdo so Pubeci 2018?

Podravje je vinorodna dežela in Štajerska je z najstarejšo vinsko trto ena izmed najpomembnejših vinorodnih okolišev. Vinarji združeni v projekt Pubec so tako neke vrste štajerski ambasadorji, ki bodo ponesli  glas o štajerskem mladem vinu po Sloveniji in tudi v tujino.

Pri projektu Pubec 2018 bodo sodelovali Vinogradništvo Cvitanič, Hiša vin Emino, Vina Falot, Kmetija Fleisinger, Vinogradništvo Frešer, Vino Greif, Vinarstvo Hafner, Vinogradi Horvat, Vino Jamnik, Vino Jarc, Puklavec Family Wines, Vina Joannes, Vino Kolar, Vino Kotolenko, Vinogradništvo Ivan Kramer, Vino Leber, Univerza v Mariboru - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede – Meranovo, Vinogradništvo Mulec, Vino Pungračič, Radgonske gorice, Rigo Vino, Steyer vina, Vina Toplak ter Vino Valdhuber.   

Zdaj sledi še Ljubljana

Eden izmed ciljev projekta »Pubec – Štajersko mlado vino« je dvigniti prepoznavnost mladih štajerskih vin in vinarjev. S povezovanjem teh v enovito, prepoznavno zgodbo omogoča vinarjem tudi dvig konkurenčnosti na domačem trgu in v tujini. V načrtu so skupni nastopi na trgih in predstavitvah tako doma kot v tujini, obenem pa projekt prinaša tudi dvig odličnosti same destinacije oziroma regije. 

Organizatorji so se odločili, da letošnji Pubec kot paradni konj promocije štajerskih vinarjev in njihovega vina ne bo omejen samo na čas mladega vina, torej do 31. januarja. Naslednji v vrsti dogodkov bo že čez dva dni v Festivalni dvorani v Ljubljani.

-    7. november: 3. Salon štajerskih mladih vin Pubec, Ljubljana, Festivalna dvorana, od 17. do 22. ure, 
-    8. november: Martinovanje s Pubeci v Europarku Maribor, 
-    9. in 10. november: Vinska pot, Rovi pod starim Kranjem, 
-    10. november: Ljubljanska vinska pot, Martinovanje v Ljubljani,
-    11. november: Martinovanje, Maribor, 
-    12. november: Slovenska mlada vina, Maribor,
-    15. in 16. november: Slovenski festival vin, Ljubljana, 
-    16. november: Pubec v Citycentru Celje 
-    16. – 17. november: Vinska pot, Rovi pod starim Kranjem, 
-    18. april 2019: Predstavitev štajerskega vinskega letnika 2018.

Kdo je »Pubec«?

»Pubec« – ime, ki ga vsi Slovenci prepoznajo kot nekaj štajerskega. »Pubec« je štajerski izraz za fanta, dečka. »Pubec« ali fant kot dorasel mlad moški v projektu »Pubec« nagajivo simbolizira mlado vino. Obenem se poimensko sklada s Štajersko regijo, ki jo projekt kot tak tudi povezuje. V enem nazivu povezuje dvoje; v prenesenem pomenu mladostno nagajivost mladega vina in regijo, iz katere le-to izhaja.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
omamili .... (nepreverjen)

Starejše novice