Pričeli so se tradicionalni (letos nekoliko drugačni) študentski Lampiončki in pravkar poročamo po zaključenih Lampiončkovih igrah.

Kljub muhastemu vremenu se študentje niso vdali in so dobro razpoloženi stopili na start Lampiončkovih iger. Letos niso zagoreli žari, saj za študentsko okrepčilo skrbita stojnici Okrepčevalnice Šiš in japonski Miyabi, a študentje so kljub spremembam nasmejani stopili na zelenico v Študentskim kampusu.  

Svinje, teleta, slepe kure in pasji priboljški

Na letošnje Lampiončkove igre se je prijavilo 15 ekip po pet članov, sodelovalo – zaradi najrazličnejših razlogov- nekoliko manj, vse od Savinjčanov, Špricarčkov do Mlačnega piva in Koroškega ghetta. Te skupine so se preizkusile v Hordi, kjer so se izven prizorišča Lampiončkovih iger zbirale nogavice, pri igri Svinje so vozili »človeške samokolnice«, ki so z usti prenašale jabolka do korita.

Udeleženci iger so se preizkusili tudi v igri Slepa kura, ki je seveda vsebovala preveze za oči, pri četrti igri, igri Teleta, pa so se že preizkušali v pivski vzdržljivosti. Da, zaključilo se je s pasjimi priboljški oziroma legendarnimi piškoti Domačica, kjer je šlo predvsem za treniranje obraznih mišic.

In veliki finale? Eksanje špricerja skozi slamice.

Zmagovalna ekipa je osvojila Student Beachville paket, drugouvrščena zlato kartico Štuk, ki pomeni brezplačen vstop na vse dogodke v sezoni 2018/2019. Tretji pa so si prisvojili vrednostni bon za 50 evrov, ki ga lahko izkoristijo še v preostanku dneva na Lampiončkih.

»Sicer je malo mrzlo, sploh, ko moker dirjaš po razmočenem travniku, ampak je kar fajn, ful smo se zorganizirali, smo dobro razpoloženi in - kot vidite - se borimo! Ob tem pa seveda čakamo še na zaključni vrč špricerja,« je za Mariborinfo zaupala ena izmed udeleženk tradicionalnih iger.

Sonce suši teren … In grla

Četudi je igre večkrat blagoslovil dež, se oblaki že umikajo soncu, študentje pa čakajo na veliki finale, ko bodo nastopili Carpe diem, zmagovalci letošnjega natečaja Šourock'18, skupina King Foo, Nipke in Trkaj, Mi2 ter Happy Ol'Mcweasel.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice