FOTO: Mediaspeed
V VIP šotoru ob Zlati lisici so se mudili številni znani obrazi iz gospodarstva, politike in zabave.

Medtem ko smo bili včeraj priča Pahorjevem objemu naše silovite Ilke Štuhec, smo videli tudi selektorja povratnika Matjaža Keka, dobrodelnega bobnarja Marka Soršaka Sokija, lastnika Radia Center Marka Kolbla, nekdanjega župana Alojza Križmana z vnukom, aktualnega župana Sašo Arsenoviča in podjetnika Matjaža Štandekerja. 

Ujeli smo tudi športnega in smučarskega funkcionarja Toneta Vogrinca, generalnega sekretarja organizacijskega odbora 55. Zlate lisice Srečka Vilarja, direktorico VSGT Heleno Cvikl, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška in nekdanjo ministrico za izobraževanje, znanost in šport Majo Makovec Brenčič.

Danes pa se je tekme udeležil tudi slovaški premier Peter Pellegrini, minister za zunanje zadeve Miro Cerar z odvetnico Mojco Stropnik ter ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer.

V VIP šotoru smo zapazili tudi mariborskega glasbenika in člana 2Cellos Luka Šulića, direktorja Selectium Adriatics in predsednika Zbora alpskih disciplin Iztoka Klančnika, vodjo protokola Zlata lisica Danila Klineta, direktorico Mercator nepremičnine Jernejo Kastelic, predsednika uprave Zavarovalnice Sava Davida Kastelica ter župana Arsenoviča in podžupana Sama Petra Medveda. 

FOTO: Mediaspeed

Divji slovaški navijači ...

A Zlata lisica je veliko več kot smučanje. Med obema tekoma se glavno dogajanje za pomembneže preseli v šotor, za običajne navijače pa na stojnice pred vhodom na Snežni stadion.

Najboljše stranke so slovaški navijači Petre Vlhove, ki so tudi letos v velikem številu prišli v Maribor. Kljub nizkim temperaturam in premočenosti zaradi dežja jim še vedno veliko bolj kot kuhano vino po grlu steče hmeljni zvarek.

V njihovih violinah, s katerimi se kratkočasijo in dvigujejo športni duh, pa smo zasledili kar nekaj zataknjenih bankovcev po 50 evrov.

Okrepčilo: od kranjske klobase do nizozemskega piva

Navijačem je tako na voljo standardna ponudba: kranjska klobasa, hamburger oziroma še bolj po domače 'pleskavica v lepinji' in seveda čevapčiči. Podobno kot prejšnja leta gredo najbolj v med pleskavice v lepinji, medtem ko je hot dog bolj priljubljen med mlajšimi navijači.

Na slalomsko soboto pa so ponudili tudi piščančjo obaro.

Tudi ponudba pijače ostaja dokaj standardna: špricer za 1,5 evra, pol litra piva slovenskih pivovarjev za 3 evre, malo nizozemsko pivo za pol evra več, kuhano vino za 2,5-3 evre in žgane pijače (borovničke, viljamovko in Jegermeister), ki so po ceni izenačene s slovenskim pivom. 

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

Povedano kratko in jedrnato,v sotoru je bila sama gnila,pokvarjena,skorumpirana rdeca cefurska golazen.Arsenovic je pa odvraten za kozlat s to njegovo nabreknjeno faco in zjahanimi ocmi.Fuj.

Starejše novice