Na dravskem nabrežju ob Mariboxu je svoja vrata odprl trodnevni festival »Citybeach Maribor«, ki poteka v sklopu Drava festivala.

Ležalniki so postavljeni, muzika se »suče«, DJ-ji še sicer počivajo v senci in čakajo na prve obiskovalce, vse stojnice s hrano pa na prizorišču čakajo na lačna usta. Danes ob 12. uri je svoja vrata premierno odprl sloviti vikend festival Citybeach Maribor, ki je do nas zajadral iz Avstrije.

Stojnice s hrano na polnem štartu

Morda so si organizatorji uro pričetka zamislili malo nerodno, ljudje so ob poldnevu namreč še v službi, morda je kriv Pun pisker na Glavnem trgu, a ob 12. uri je mestna plaža ob bivšem Koloseju, novem Mariboxu, še dokaj samevala. A prepričani smo, da se bo kaj kmalu napolnila radovednih obrazov, ki so prišli počitnikovat na nabrežje Drave.

Na lokaciji je na voljo precej stojnic z ulično hrano -  Yellow Mammut, ki poulično hrano ponujajo v starem dobrem rumenem šolskem avtobusu, lokalni prehranjevalci Tartufo Prestige, ki ponujajo dobrote iz pregrešno dragih tartufov, zagotovo bodo navdušili tudi kuharji ekipe Flying Smoker, ki bodo na prizorišče prinesli pravcati ameriški sistem peke na žaru.

Glasbeni program se prične popoldne

Na prve prišleke pa čakajo tudi DJ-i, ki ob odprtju še niso bili ob mešalnih mizah, pač pa so s hladno pijačo v rokah počivali v senci. Današnji DJ program se prične ob 16. uri, konča pa ob 23. uri z graškim DJ-em Thomasom Tschermoneggom. Jutri bo ob 15. uri prvi nastopil  DJ WHO, med 18. in 20. uro bo nadaljeval lokalec Ian Sound, za njim pa še DJ Splinta, pav tako do 23. ure. V nedeljo bomo poslušali mojstra klubskih miksov DJ Xicurry, ki prihaja iz Gradca.

Vse tri dni bodo med 14. in 21. uro ulični umetniki zabavali goste z raznimi akrobacijami in aktivnostmi. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice