FOTO: MP Produkcija
Pod Pohorjem se je odvilo že tretje mednarodno tekmovanje Little Fox Race, ki je privabilo kar 4000 obiskovalcev.

Ta konec tedna se je na Snežnem stadionu odvijalo že tretje mednarodno tekmovanje Little Fox Race v organizaciji Alpskega smučarskega kluba Branik, ki je ponovno združilo mlade smučarje iz vse Evrope. Prireditev je pod pohorske strmine privabila več kot 4.000 obiskovalcev, ki so glasno spodbujali svoje tekmovalce in uživali v lepem vremenu, dobri zabavi in pestri kulinarični ponudbi.

Ekipno štafetno in slavnostna otvoritev

Pod Pohorjem je tako iz 12 držav tekmovalo, se zabavalo in družilo več kot 550 otrok. V soboto popoldan je potekalo ekipno štafetno tekmovanje, ki je na mladinskih tekmovanjih posebnost, saj v njej sodelujejo ekipe, sestavljene iz štirih smučark in smučarjev iz starostnih kategorij U12, U14 ali U16.

FOTO: MP Produkcija

Zvečer je, kot se za velike smučarske prireditve spodobi, sledila slavnostna otvoritev tekmovanja, ki jo je s svojim glasbenim program pospremil glasbenik Marko Soršak Soki, ob predstavitvi vseh klubov pa je sledil spust zastav udeleženk v spremstvu bakel po Snežnem stadionu ter po atraktivni točki z neonskim laser šovom še čisto pravi ognjemet.

Zbrane je nagovoril tudi podžupan Samo Peter Medved, mlade smučarje in smučarske pa je nagovoril tudi Boštjan Kline, član ASK Branik in Slovenske smučarske reprezentance.

FOTO: MP Produkcija

Vzdušje na pravi FIS progi

V nedeljo je potekalo še posamično veleslalomsko tekmovanje v vseh kategorijah, in ob odlično pripravljenem terenu so smučarski navdušenci lahko spremljali mlade bodoče šampione in šampionke. Tako so lahko otroci lahko izkusili vzdušje in organizacijo tekme za svetovni pokal, hkrati pa so se preizkusili in doživeli občutek smučanja na pravi FIS progi.

FOTO: MP Produkcija

Da so se počutili kot pravi prvaki, je vsak tekmovalec prejel Little Fox Race medaljo, ki zagotovo predstavlja pomemben spominek in motivacijo za prihodnost.

FOTO: MP Produkcija
FOTO: MP Produkcija

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice