Zadnji dan Festivala Ezl ek se je v duhu nostalgije zaključil s pravcatim piknikom v mestnem parku.

Z Mestnim piknikom se je zaključil 3. festival Ezl ek v mestnem parku. Kot je bilo za predvideti, meščani mesta Maribor zares obožujejo zelene površine; namreč vsak dogodek, ki ga priredijo pod krošnjami, vsakokrat privabi neslutene množice vseh generacij, o čemer zgovorno priča že vsakoletni zimzelen »Art kamp«.Tudi danes ni bilo drugače, saj je v mestnem parku kar vrvelo ljudi.

Piknik košarice so hiro pošle

Mestni piknik je privabil precej družin, pa tudi mladih parov ni manjkalo. V parku so poustvarili pravi piknik ambient. Ljudje so sedeli na s seboj prinešenih odejah, sicer pa so bile na voljo tudi oblazinjene palete. Največja posebnost, ki je je tudi hitro zmanjalo, so bile piknik košarice, napolnjene z dobrotami lokalih ponudnikov, ki so jih pripravili dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Košarice so lahko po simbolični ceni prevzeli obiskovalci v parku, na voljo pa so bile tudi razne dobrote na stojnicah, ki se jih je prav tako dalo kupiti.

Partije bridža in glasba iz 60-ih ter 70-ih

Da pa bi to postal piknik v pravem pomenu besede, je bilo poskrbljeno tudi za razne igre, delavnice in glasbeni program. Mladi so si postavili slack line in se trudili obdržati ravnotežje, otroci so se zabavali po igralih v parku ali pa se udeležili delavnic. Po zraku je neprenehoma frčal kak frizbi, potekal je celo tako imenovani turnir v frizbi golfu. Sicer pa so mlade po srcu v parku pričakali tudi taborniki in jih povabili, da se preizkusijo v hoji s hoduljami, izdelavi zapestnic, celo v pošiljanju sporočil v Morsejevi abecedi. Bodifit je poskrbel za vodeno vadbo joge in pilatesa, ŠD Center Maribor pa je z gimnastiko za otroke poskrbel za njihovo telesno fleksibilnost. Drugod so ustvarjali veternice in punčke iz cunj, bolj miselni tipi pa so s člani štajerskega bridž kluba lahko odigrali partijo bridža, zabavno igro s kartami.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice