Foto: Mediaspeed.net
Krovna blagovna znamka Pubec – Štajersko mlado vino je letos že tretjo sezono uspešno združila štajerske vinarje, ki so se v Salonu Audi, Porsche Ptujska cesta, predstavili s svojimi mladimi vini in poskrbeli za večjo prepoznavnost štajerskih vinarjev in

Okoli tisoč obiskovalcev je na že tretjem Salonu štajerskih mladih vin v Mariboru lahko pokušalo mlada vina devetindvajsetih vinarjev, združenih pod okrilje znamke Pubec, ki so kljub slabim napovedim zaradi vremenskih nevšečnosti odlična. 

Štajerski vinarji želijo s skupnim pristopom pri promociji mladih vin povečati prepoznavnost svoje ponudbe na domačem in tujem trgu ter krepiti prepoznavnost Štajerske kot vrhunske vinorodne dežele, odlične kulinarične in turistične destinacije.

Ni posameznika, ki ne bi vedel, kaj je Pubec

Glavni cilj projekta »Pubec – Štajersko mlado vino« je dvigniti prepoznavnost mladih štajerskih vin in vinarjev, ki se povezujejo v prepoznavno zgodbo, ki jim omogoča dvig konkurenčnosti na domačem trgu in v tujini. Načrtujejo skupne nastope na trgih in predstavitvah doma in v tujini, obenem pa projekt prinaša tudi dvig odličnosti same destinacije oziroma regije. Od 23. oktobra naprej pa so mlada vina tudi v prodaji.

Borut Cvetko, kreativni direktor agencije Mediaspeed in pobudnik projekta, je ob tem dejal: »Zelo sem vesel, da projekt živi že tretjo sezono in da so ga vinarji vzeli za svojega. Prepričan sem, da med ljubitelji vin ni posameznika, ki ne bi vedel, kaj je Pubec. V teh letih je projekt povezovanja štajerskih vinarjev Pubec postal tako prepoznaven, da vsako leto že prav nestrpno pričakujemo tisti ponedeljek, ko je osrednja predstavitev in ko se prične uradna prodaja štajerskega mladega vina Pubec.«

Doris Urbančič Windisch, direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, je povedala, da so vinska povezovanja izredno pomembna za razvoj turizma in povezovanja mesta Maribor-Pohorje z ostalimi občinami v celotni Štajerski regiji. Zavod za turizem Maribor – Pohorje namreč stremi k povezovanju stare trte s tovrstnimi dogodki.

K igrivim, navihanim in omamno dišečim mladim vinom se odlično poda štajerska kulinarika, za katero je tudi letos poskrbela Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor. Za glasbeno kuliso pa je poskrbela glasbena skupina Chizz Band iz Ptuja.

Pubeci se bodo 26. oktobra predstavili tudi v Ljubljani.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice