Včeraj se je v prestolnici odvil 1. Salon štajerskih mladih vin v Ljubljani, kjer so se predstavili štajerski vinarji s svojimi mladimi vini.

Letos projekt Pubec – Štajersko mlado vino pod skupno blagovno znamko združuje že 36 vinarjev, z namenom povečevanja prepoznavnosti štajerskega mladega vina na slovenskem in tudi tujem trgu. Že 1. Salon štajerskih mladih vin v Ljubljani je organizatorje pozitivno presenetil s številčno udeležbo obiskovalcev, med katerimi je bilo po besedah zadovoljnih vinarjev tudi precej velikih vinskih kupcev in poznavalcev te žlahtne kapljice.

Obiskovalci so lahko ob letošnjih »Pubecih«, ki jih odlikuje nagajivost in iskrivost, uživali tudi ob štajerski kulinariki. Štajerski vinarji so se v takšni obliki tako prvič predstavili v Ljubljani z namenom, da približajo štajerska mlada vina tudi osrednji Sloveniji. Organizatorji so na premiernem »Pubecu v Ljubljani« tudi napovedali, da bo Salon štajerskih mladih vin v prestolnici postal tradicija.

Ob uspešni premierni izvedbi Salona štajerskih mladih vin v Ljubljani je Cvetko tudi napovedal, da bo dogodek v prestolnici postal tradicionalen. »Mislim da je odziv v Ljubljani tako dober, da bi bil greh, če s predstavitvami »PUBECOV« in mladega vina ne bi nadaljevali. Menim, da je premierni Salon štajerskih mladih vin v Ljubljani zelo dobra iztočnica za prihodnost, da pokažemo širši Sloveniji, da so štajerski vinarji in Štajerska kot turistična destinacija zaupanja vredni. To je sedaj eden prvih korakov, da nadoknadimo zapostavljenost štajerskih vin v zadnjih letih,« še izpostavlja Cvetko.

Salon štajerskih mladih vin predstavlja zelo dober primer povezovanja, poudarjajo na Zavodu za turizem Maribor-Pohorje, kjer projekt PUBEC podpirajo že od samega začetka. Izpostavljajo, da sta PUBEC in Salon štajerskih mladih vin jasna pokazatelja, da je promocija s skupnim pristopom močnejša in prodornejša, s tem pa zavod tudi lažje stopa na turistične trge, kjer se predstavlja. Ob tem jih veseli, da se je Salon mladih štajerskih vin rodil v Mariboru, ki je mesto najstarejše trte na svetu. 

Projekt PUBEC pomeni rast regije

Simona Hauptman, vodja kmetijske svetovalne službe Kmetijsko-gozdarskega zavoda Maribor izpostavlja, da s strokovnega vidika projekt PUBEC pomeni rast regije – skupno rast stroke, vinogradnikov. »Vse dobre zgodbe, ki jih beležimo bodisi v tujini ali pri nas kažejo, da lahko določen projekt pripeljemo do cilja oz. rezultatov le dobro povezani. Ko smo povezani, ko se širi glas o našem skupnem delu, o Pubecu, se s tem dviguje regija. In to je bistvo vsega,« pravi Hauptmanova.

Včeraj so organizatorji razkrili tudi datuma osrednjih dogodkov v letu 2017. Pubeci se bodo prihodnje leto na Salonu štajerskih mladih vin v Mariboru predstavili 6. novembra, v Ljubljani pa dan kasneje, 7. novembra.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice