FOTO: Jan Vitez
Štajersko prestolnico je znova zatresla tradicionalna, letos že 22. Prekmurska gibanica. Prekmurci so se od 23. ure naprej zabavali v mariborskem klubu ŠTUK.

Korenine Prekmurske gibanice segajo v leto 1996, dogodek pa že dvaindvajset let zapored povezuje mlade in mlade po srcu ter skrbi za promocijo prekmurske kulture in kulinarike.

Tudi letos so dogodek popestrile znane glasbene skupine, ki so obiskovalce zabavale do zgodnjih jutranjih ur.  Druženje se je začelo ob glasbi prekmurske etno skupine Véški dečki, ki deluje že od leta 2004. Znani so po tem, da ustvarjajo odlično glasbeno atmosfero ob preigravanju dalmatinskih, starogradskih, zabavnih in tudi prekmurskih brezčasnih uspešnic. 

Po Veških dečkih je sledila prava glasbena poslastica, za katero je poskrbel eden najpopularnejših in najbolj zaželenih hrvaških pevcev, večni romantik, briljantni izvajalec in izkušeni pevec Ivan Zak, ki je kreator preštevilnih priljubljenih hitov, kot so: »Naučila si me«, »Zbogom pameti«, »Tko mi te krade«, »Bolja od najbolje«, »Obriši suze« in mnogih drugih.

V preddverju je medtem od 23. ure naprej glasbo vrtel mladi prekmurski DJ, DJ Majcy.

FOTO: Jan Vitez

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice