FOTO: Mediaspeed
Znameniti mariborski lokal s skoraj 30-letno tradicijo, ki je nekaj mesecev nazaj predstavil svojo prenovljeno podobo, je gostil poseben dogodek. Na njem so se mudili številni znani Mariborčani, tudi Matjaž Kek.

V Piranha Cocktail Bureau je v četrtek zvečer potekala premierna predstavitev Gin Monologue, ki je narejen po receptu Tomaža Kavčiča, ki ga je razvijal tri leta. 

Na dogodku so se mudili številni znani Mariborčani, med njimi tudi direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje Doris Urbančič Windisch, generalni sekretar Zlate lisice Srečko Vilar, gostinski poznavalec in idejni oče Tedna restavracij Uroš Mencinger ter nekdanji (morda tudi prihodnji?) selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek. Tako lahko ironično trdimo, da je Matjaž Kek nazdravil s Tomažem Kavčičem. A v tem primeru seveda ne gre za zdaj že nekdanjega slovenskega selektorja, temveč za kuharskega mojstra.

Matjaž Kek proste dni uživa v Mariboru. (FOTO: Mediaspeed)

Kavčič je s svojim ginom v kratkem času prejel dvojno zlato medaljo na prestižnem ameriškem tekmovanju in ocenjevanju pijač »Great American international spirits competition« in se s tem uvrstil med osem najboljših žganih pijač tega sveta. 

»Gre za zelo všečen gin z močnim karakterjem, vsekakor pa je odličen tudi s tonikom – s suhim tonikom, ki ni premočan in preveč saden. Ne potrebuje veliko dodatkov, sam predlagam le tri brinove jagode. Še ena zanimiva možnost, ki jo sam večkrat uporabim, pa je, da kozarce prej 'odimim' z dimom brinove vejice, nato pa vanje nalijem gin,« o svojem ginu pravi kuharski mojster.

Gin Monologue je narejen po tradicionalnih postopkih in je proizveden iz žit višje kakovosti ter destilatov naravnih izvlečkov brinovih jagod in izbranih zelišč. Postopek, ki se prične z maceriracijo brinovih jagod in mešanice zelišč, se zaključi v klasičnih kotlih z destilacijo. Tako nastane gin, ki ga odlikuje izredno dobra aroma izbranih mediteranskih zelišč ter v sebi zajame zgodbo in ritem naših krajev od Alp do Jadrana. 

FOTO: Mediaspeed

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice