FOTO: Janez Leskovar
Martinovanje v Mariboru je največje enodnevno javno martinovanje v Sloveniji, ko se v štajerski prestolnici zbere tudi 20.000 tisoč obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

Tudi 35. Martinovanje v Mariboru bo 11. novembra ob 11.11. Poklon jeseni in veselo druženje na Trgu Leona Štuklja bosta spremljala bogat kulturno-zabavni program ter seveda tradicionalna vinsko-kulinarična ponudba.

Na največjem enodnevnem martinovanju v Sloveniji bodo nastopili Skupina Avsenik, Manca Špik, Domen Kumer in drugi. 

Sprevod »Zahvala jeseni«

Martinovanje v mestnem središču obogatimo s prihodom vinskih kraljic, bračev, folkloristov, kmečkih žena, splavarjev ter predstavnikov vinskih redov in bratovščin, ki obhodijo mestno jedro, s seboj pa prinesejo jesenske pridelke in dobrote, da se tako na simbolni način zahvalijo jeseni.

Pridružite se Mariborčanom in okoliškim prebivalcem ob svečanem krstu mošta. Zabavajte se v družbi številnih priznanih glasbenikov in glasbenih ansamblov. Pokušajte jedačo in pijačo, ki jo na številnih stojnicah ponujajo vinogradniki in vinarji, turistične kmetije in drugi gostinci.

V čast svetemu Martinu in Stari trti

Prireditev ob svetem Martinu, svetniku, ki mošt spremeni v vino, pomeni simboličen zaključek vsega vinogradnikovega prizadevanja, hkrati pa tudi zaključek Festivala Stare trte, vrhunskega festivala vina in kulinarike, kulture in zabave, ki ga prirejamo v čast Stari trti, najstarejši trti na svetu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice