Kdo je Mariborčanka Damaris, nova zvezda oddaje Slovenija ima talent?

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

Kdo je Mariborčanka Damaris, nova zvezda oddaje Slovenija ima talent?

Odštekana Damaris Potočnik je po nastopu v oddaju Slovenija ima talent šokirala s svojimi glasbenimi talenti.

Ste že slišali za 28-letno Mariborčanko Damaris Potočnik, nadarjeno in vsestransko glasbenico? Punca je DJ-ka, producentka, študentka kompozicije, pevka, zborovodja afriškega pevskega zbora Baobab, za katerega piše tudi aranžmaje pesmi, poučuje pa še klavir, glasbeno teorijo in petje – vse v enem paketu. V nedeljo pa bo nastopila tudi kot polfinalistka v Oddaji Slovenija ima talent.

Mariborska kraljica drum’n’bass scene

Na odrih je znana po svojstvenem drum’n’bass stilu, ki ga seveda sproducira povsem sama, v svojih setih pa še poje. V njenih mojstrovinah se kaj hitro znajdejo tudi druge zvrsti, kot so funk, reggae, hip hop in soul. Z različnimi glasbeniki je nastopila na več prireditvah. V štajerskem okolišu se je izkazala na Festivalu Lent, kjer se je pokazala na Mladininem odru in v Creativ Undergroundu. Prav tako je s svojimi DJ-skimi akrobacijami znanka staremu Udarniku, kot tudi Jazz klubu Satchmo. Nazadnje so jo v Mariboru opazili v Glasu podzemlja, kjer je nastopila na zaprtem jam sessionu in baje poskrbela za pravi spektakel.

Zanjo navijajo tudi mariborski kulturniki

Veliki podporniki vsestranske glasbenice so tudi organizatorji platforme Mladi Maribor, ki poteka v okrilju Mladinskega kulturnega centra Maribor (MKC Maribor).

»Eden izmed namenov platforme Mladi Maribor je, da promoviramo aktivne mlade v mestu, za spodbudo ostalim. Glasbeniki, ki jih v mestu res ni malo, so poleg športnikov naši najboljši promotorji,« je za Mariborinfo povedal Željko Milovanović, vodja festivala Mladi Maribor.

Žalostna zgodba, a srečen konec?

Sicer je njena zgodba, kakor pišejo na spletni strani Talentov, dokaj žalostna, a kljub vsemu polna močnih trenutkov, brez katerih ne bi bila, kjer je danes. Najprej ji je za multiplo sklerozo zbolela mama, leto pozneje pa je še sama hudo zbolela za Crohnovo boleznijo, ki jo je dobesedno prikovala na posteljo. Po dolgih borbah se je uspela pobrati z alternativnim zdravljenjem, edino uteho v hudih časih pa je zanjo predstavljalo prav glasbeno ustvarjanje. A sedaj je tukaj in žanje uspeh za uspehom. Jo boste v nedeljo podprli?

 

Vanja Čiček
petek, 2 December, 2016 - 18:25 Osveženo: 2. December 2016 - 18:50

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.