Lastnica trgovine Allegria o svojih začetkih, širjenju trgovine, strankah in priljubljeni kolekciji, ki so jo pripeljali v Slovenijo.

Kim Božič je pred več kot 10 leti, v času študija, pričela delati v trgovini Allegria, ki jo je takrat vodila njena mama. V teh letih se je v to delo zaljubila in takrat jo je najbolj veselilo, da bo dobila priložnost in pričela sama izbirati kolekcije in opravljati naročila. Velikokrat je prevozila več 100 kilometrov, da so lahko strankam ponudili kvaliteto in modne kose. Prav takrat je začutila močno željo po prevzetju podjetja in širjenju na splet ter v druga mesta.

Trgovino prevzela v začetku gospodarske krize

Podjetje je prevzela v začetku gospodarske krize, ko se je njena mama odločila za drug, bolj dobičkonosen posel. Njen cilj je bil, da postane trgovina drugačna od drugih, da si pridobijo nove stranke in da v trgovino pripeljejo nove znamke. Prvotno je začela strankam tedensko ponujati nove kolekcije izbranih artiklov, ki se jih ni dalo dobiti povsod. Predvsem je pozorna samim materialom in kopitom čevljev. Vsi modeli, ki so na zalogi, so skrbno izbrani, pomembno je, da mehki, udobni in kvalitetno izdelani. V zadnjih letih je Kim Božič na police pripeljala tudi nekaj novih znamk ter povečala ponudbo z željo.

Širjenje v prestolnico

Za širitev v Ljubljano se je lastnica Allegrie odločila zaradi velikega povpraševanja iz prestolnice. Sprva je zbrala ekipo in velik del ponudbe preselila tudi na splet. Ker je njihova ponudba pritegnila toliko zanimanja, da so se iz Ljubljane vozili v Maribor, se je odločila, da v starem mestnem jedru Ljubljane odpre novo poslovalnico. V ljubljanski poslovalnici so osredotočeni predvsem na usnjene čevlje priznanih znamk kot so Calvin Klein, L'estrosa, Ovye, Carmela, Isabela Lorusso, Gianni Crasto in Extra XIII.

Ob otvoritvi ljubljanske poslovalnice so organizirali poseben dogodek, kjer so predstavili praznični kolekciji znamk Sugarbird in DH Fashion. Za obiskovalce so pripravili poseben popust in darila obeh znamk. Otvoritev je popestrila vrhunska violinistka Maša Golob, obiskovalke pa so bile navdušene nad osebnim svetovanjem modnega oblikovalca Davida Hojnika.

»Naše stranke so sodobne ženske, ki želijo nositi čim bolj sveže trende, hkrati ostati ženstvene ter samozavestne in si želijo odstopati iz povprečja. Naša prednost je to, da naše stranke najverjetneje na cesti ne bodo srečale znanke z istim plaščem ali obleko,« je povedala Kim Božič

V Slovenijo pripeljali priljubljeno znamko Sugarbird

Pred več kot letom dni je lastnica Allegrie v Slovenijo pripeljala znamko Sugarbird. Za to znamko so se odločili, ker za znamko stoji močna oblikovalska ekipa, ki je pozorna predvsem krojem in samemu prileganju oblačil. Njihove obleke so narejene tako, ženskam podaljšajo noge, na videz zožajo pas, linije so speljanje tako, da skrijejo pomanjkljivosti. Njihovi kosi so sveži in krojijo zadnje modne trende, a so hkrati zelo ženstveni. Njihove kolekcije izdajajo vsak teden, zato v trgovini Allegria vsak petek dobijo novo, svežo pošiljko izbranih kosov. Sugarbird se je letos predstavil tudi na tednu mode v New Yorku, kjer so poželi veliko uspeha.

Nova, praznična kolekcija

Sugarbird je izdal praznično kolekcijo, ki so jo poimenovali »special casual«. Kolekcija je prepletena z bleščicami in širšimi »oversized« kroji ter letos zelo priljubljenimi progami ob stranskih šivih. Sugarbird ima veliko izbiro oblek za posebne priložnosti, letos pa so praznični kolekciji dodali veliko ženstvenih volančkov in tila. V letošnji kolekciji pa so posebne tudi njihove ročno izdelane čipkaste obleke.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice