FOTO: pigac.si
Minuli konec tedna se je v Mariboru zaključil Letni kino Minoriti, katerega glavni namen je popularizirati kakovostne filme ter tako razvijati filmsko kulturo v mestu.

Z letnim kinom skušajo v bolj sproščenem poletnem času prikazati filmske vrhunce preteklega leta, hkrati pa s predfilmi predstaviti filmske festivale iz okolice. Filmsko tradicijo želijo nadaljevati tudi v drugih letni časih in na drugih lokacijah v mestu ter v mestnem kinu.

Mariborčani vse bolj lačni dobrih filmov

Letos je Letni kino Minioriti, tudi kljub slabšemu vremenu, privabil okoli 4000 gledalcev. Po besedah Žige Brdnika iz Društva za razvoj filmske kulture Maribor so z obiskom zadovoljni. Sam je tudi mnenja, da je razprodan avditorij z več kot 500 sedeži velik dosežek v razvoju filmske kulture v mestu ter priča o tem, da so Mariborčani lačni dobrih filmov in tovrstnih doživetij, poroča STA.

 »Imamo velik manjko, ker nimamo mestnega kina, in upam, da je letošnji obisk Letnega kina Minoriti ustrezen signal, da končno zapolnimo to vrzel v Mariboru, « je za STA dejal Žiga Brdnik.

Letos so v Maribor pripeljali japonski animirani film Mirai avtorja Mamoruja Hosode, na največ zanimanja pri občinstvu pa sta po besedah za Žige Brdnika naleteli predpremiera filma Bolečina in slava Pedra Almodovarja in Bilo je nekoč v Hollywoodu Quentina Tarantina. »Oba sta bila takoj razprodana, Tarantina bi lahko celo dvakrat razprodali,« je za STA dodal Žiga Brdnik.

Dobro sodelovanje organizatorjev

Letni kino Minoriti je tudi letos nastal v sodelovanju med Društvom za razvoj filmske kulture, mariborskim lutkovnim gledališčem ter dvema zasebnima partnerjema - družbo Maribox in Zadrugo Peron, poroča STA. Sodelovanje se je izkazalo za odlično, saj vsak prispeva svoje znanje in zmogljivosti. V prihodnje si želijo večje podpore občine in lokalnega zavoda za turizem, med drugim da bi lahko več filmov opremili s podnapisi v angleškem jeziku in tako bili dostopnejši za tuje obiskovalce Maribora. "Letos se je izkazalo, da imamo kar nekaj tujih gostov," je za STA dodal Žiga Brdnik.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dravski gusar (nepreverjen)

Čestitke, ampak spet vse zastonj, zakaj se ne zakadira simboličnih 2 eurov, ljudje bi ravnotako prišli, zaslužili pa bi nekaj denarja s katerim bi se lahko naprej razvijali. Lepo je da se dela, ampak iz nič ne moreš še kaj razvit.

Navijac (nepreverjen)

Tocno tako

In reply to by Dravski gusar (nepreverjen)

Starejše novice