Na štuku bodo potekali trije predizbori, veliko finale pa bo na sporedu 9. maja. Za štiri finalne vstopnice se bo potegovalo 15 glasbenih skupin.

V mariborskem ŠTUK-u se pričenjajo predizbori za najboljšo mlado glasbeno skupino. Organizator, Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), bo letos že 14. pomagala mladim (manj) uveljavljenim glasbenikom na njihovi glasbeni poti. Na letošnji natečaj se je prijavilo rekordno število glasbenih skupin, in sicer kar 43  glasbenih skupin z vse Slovenije. Ambasador letošnjega natečaja je Matevž Šalehar - Hamo, pevec skupine Hamo & Tribute 2 Love. Strokovna komisija je izbrala 15 skupin, ki se bodo med sabo pomerile na treh predizborih, in sicer 3., 10. in 24. aprila 2017. Zmagovalna skupina vsakega predizbora se bo uvrstila v veliki finale, ki bo 9. maja 2017. Tudi letos bodo obiskovalci z glasovanje izbrali 4. skupino, ki bo nastopila v finalu.

 
Rebeka Kopčič, vodja projekta Šourock, je povedala: »Ponosni smo, da lahko vsako leto mladim glasbenikom ponudimo priložnost, da se preizkusijo na velikem odru. Večletno delo in vztrajanje pri podpori se izkazujeta, da veliko skupin, ki nastopi na ŠOUROCK-u, kasneje najde svoj prostor v nasičenem glasbenem svetu. Organizator bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, zagotovila številne nastope po Sloveniji, nagrado v vrednosti 1.000 EUR in podporo pri grajenju glasbene kariere. Zmagovalci že imajo zagotovljene nastope na prireditvah: Lampiončki 2017, Festival Lent (Mladinin oder), studio Glas podzemlja in pet klubskih koncertov.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice