Foto: Dejan Bulut
Jutri, 29. novembra 2019, bo Maribor zasijal v soju prazničnih luči. S prižigom praznične razsvetljave se pričenja Čarobni december v Mariboru 2019.

Prvi praznično obarvani dogodek v mestu se bo pričel na Trgu generala Maistra ob 17. uri s kulturnim programom in prižigom luči ter se nadaljeval na drugih mestnih trgih, v Vetrinjskem dvoru in pred Hišo Stare trte na Lentu. 

Petek se bo zaključil na Trgu Leona Štuklja, kjer bo za zabavo ob pop hitih poskrbel DJ Stojko.

Po prižigu lučk na Trgu generala Maistra se bodo ob nastopu kolednikov Akademske folklorne skupine Študent ob 17.20 prižgale luči na smreki na Trgu svobode in na Piramidi, nato bo na Grajskem trgu bo ob 17.45 ognjeni ples s kraljico svetlobe in njenimi spremljevalci, ki bo vodil do Vetrinjskega dvora, kjer bo ob 18. uri otvoritev Vilinskega mesta. 

Drsališča še ne bo ...

Mestno drsališče Dobimo se pri Kodžaku bo zaradi »neugodnih vremenskih pogojev prestavilo napovedano otvoritev«. Nov datum ni znan, so sporočili iz Zavoda za turizem Maribor Pohorje.

Ob 18.15 bosta na Ulici 10. oktobra in Rotovškem trgu svetlobni instalaciji Lumina. Obiskovalci prireditve se bodo s kraljico svetlobe in koledniki sprehodili od Vetrinjskega dvora, preko Slomškovega trga do Hiše Stare trte. Tam bo ob 18.40 nastop kolednikov, ob 19.15 sledi brezplačna vožnja s snežnim vlakcem Jurčkom do Frančiškanske cerkve.

Da bo tudi sprehod skozi mesto začinjen s čarobno svetlobo, si bodo lahko najmlajši med 15. in 18. uro na delavnici v družbi rokodelcev na Trgu svobode izdelali lanterne.

Večerno dogajanje se bo nadaljevalo na Trgu Leona Štuklja, kjer bo na večeru pop hitov ob 20. uri nastopil DJ Stojko.

Doris Urbančič Windisch, direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje, ki organizira uvodni del Čarobnega decembra v Mariboru, meni, da Maribor vsako leto bolj žari v prazničnem vzdušju, nepogrešljivem delu ponudbe mesta tako za domačine kot tudi za turiste.

»Prižig lučk je v zadnjih letih izjemno dobro obiskana prireditev, kar pomeni da so Mariborčani v velikem pričakovanju decembrskih dogodkov. In kje se obiskovalci mesta raje zadržujejo kot v družbi veselih in praznično razpoloženih domačinov? Tudi Zavod za turizem Maribor - Pohorje z veseljem soustvarja Čarobni december v Mariboru in podpira organizatorje kakovostnih prireditev. V mesto vabimo tako domače kot tuje turiste in po odzivih nekaterih ponudnikov se že lahko nadejamo, da bodo decembrski Maribor doživeli številni turisti, predvsem seveda iz bližnje Avstrije,« dodaja Urbančič Windischeva.

V petek, 29. 11., napovedujejo odprtje svojih vrat še praznični sejem, Vilinsko mesto ter zabave, predstave in koncerti na prostem – na Trgu Leona Štuklja bo dogajanje vsak dan od 29. 11. do 31. 12. 2019; med drugimi bodo nastopili Nina Pušlar, Tony Cetinski, Challe Salle, Crvena jabuka, Gadi in Muff z izjemno Senidah.

Tudi letos je eno od osrednjih prizorišč za otroke in družine Vilinsko mesto, ki bo ponujalo dogajanje na Vilinskem odru, potekale bodo vilinske urice ustvarjanja in pravljične urice ter predstave uličnega gledališča Ana Mrzla Mariborska na Trgu generala Maistra.

Novost letošnjega Čarobnega decembra v Mariboru je prihod Miklavža v organizaciji Zavoda za turizem Maribor - Pohorje, ki bo v četrtek, 5. decembra, ob 17. uri na Grajskem trgu.

Zveza prijateljev mladine Maribor bo ponovno organizirala obiske dedka Mraza – na Snežni stadion pod Pohorje bo dedek Mraz prispel v soboto, 7. decembra, po številnih povorkah po mestnih četrtih in okolici Maribora pa se bo poslovil v soboto, 28. decembra, najprej s predstavo v Vilinskem mestu ob 17. uri, nato pa še z velikega odra na Trgu Leona Štuklja ob 17. 45. 

Silvestrovanje v Mariboru, ki ima najdaljšo tradicijo javnega silvestrovanja v Sloveniji, bo na Trgu Leona Štuklja; v Novo leto bosta Mariborčane in obiskovalce popeljali skupini Groovocado in Big Foot Mama.

»Z jutrišnjim dnem, ko bo Maribor zasijal v praznični svetlobi božično-novoletne okrasitve, se pričenja bogat program letošnjega Čarobnega decembra. Veseli me, da je bil ta med Mariborčani in gostinci zelo dobro sprejet. Zahvaljujem se vsem, ki so sodelovali pri njegovi organizaciji. Vsem občanom in obiskovalcem želim, da skupaj s svojimi najbližjimi užijejo pestro dogajanje na mariborskih trgih in ulicah. Naj bo letošnji december tako čaroben, da nam bo še dolgo ostal v spominu,« pa sporoča Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice