Pesnica se bo za nove lovorike potegovala na evropskem slam turnirju v Belgiji.

V petek je v Mariboru v Salonu uporabnih umetnosti potekalo tekmovanje v slam poeziji v organizaciji zveze SiSlam, kjer se je za nagrado potegovalo dvanajst finalistov. Zmagala je Mariborčanka Nina Medved, ki je v finale prišla v celjskem predizboru za slovensko prvenstvo v slam poeziji. Za nagrado je prejela zmagovalni venec iz listov stare trte, največja nagrada pa je zagotovo vstopnica za evropsko prvenstvo v slam poeziji, ki bo konec novembra v belgijskem Leuvnu.

Sedaj pa v Belgijo

“Zbralo se je ogromno ljudi, ki so prišli poslušati. Poslušati, kaj jim lahko pove nekdo drug o tem, kako je biti na svetu. Prvenstvo je na skupno petih dogodkih zbralo vsaj 450 poslušalcev. Že to je nekaj, o čemer si ne bi nekoč niti drznila sanjati. Včasih si je zgleda treba drzniti,« je med drugim zapisala na svojem Facebook profilu.

Za vse, ki se slama niste udeležili, prava priložnost še vedno čaka za vogalom, saj se po Nininih besedah novembra v Mariboru že pričenja nova sezona slam poezije:

»Zdaj pa gremo naprej: ta teden najprej Nemčija (več kmalu), novembra pa začetek nove slam sezone v Mariboru, ki jo bomo odprli s posebnim gostom in nato evropsko prvenstvo v Belgiji. Boste z nami?«

Kaj naredi najboljšega slamerja?

Nino smo povprašali o kriterijih sodnikov, ki nagradijo najboljšega "slamerja". Pravi, da si vsak sodnik kriterije prikroji po svoje, nekateri denimo ne marajo kričanja v mikrofon, sicer pa obstajajo objektivna pravila. »Obstaja pravilnik tekmovanja, ki pravi, da pesem ne sme presegati treh minut, da mora biti izvedena na pamet, brez rekvizitov in tako naprej, a tisti del, v katerem se sodnik odloči podeliti oceno, je njegov ali njen v celoti.«

Za vse, ki vas zanima, kako slam poezija sploh izgleda, si oglejte naslednji VIDEO.

Foto: Gregor Salobir

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice