Ta petek bodo ulice slovenskih mest preplavili maturanti, ki se bodo točno opoldne zavrteli v ritmih Straussove četvorke. V Mariboru bo tokrat oživelo staro mestno jedro, na Glavnem trgu tudi pestro kulinarično dogajanje.

Organizacija letošnje maturantske povorke, ki se zaključi s plesom četvorke, je bila letos zaupana plesni šoli Salsero in podjetju Eventisi. Sodeluje tudi agencija Show Room, ki skrbi za številne odmevne dogodke v mestu. Organizatorji dogodka, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom župana Andreja Fištravca so se odločili organizirati dogodek malo drugače kot je bil organiziran leta doslej.

Letošnja maturantska parada se bo odvijala na Glavnem trgu s povorko po najstarejši mestni ulici, Gosposki. Vsakega udeleženca povorke čakajo darila, poskrbljeno pa bo tudi za razvajanje brbončic.

Pestra ponudba ulične hrane

Na Glavnem trgu se bodo namreč potekal tako imenovana kulinarična parada, na kateri se bodo skozi cel dan predstavljali najboljši slovenski ponudniki ulične hrane. Napovedani so Lars & Sven Burger, azijske dobrote iz Miyabija, priznani in priljubljeni vlogger WeWillGrillYou, ekipa FerFuda, Fudo, Nana, Gostilna Maribor, sladice iz Špajze in še veliko drugih.

Letošnja maturantska parada bo tako oživila staro mestno jedro, vzdrževala tradicijo plesa četvorke in združevala vse generacije.

Povorko bo vodil 6Pack Čukur, pride tudi Pahor

Maturante bo čez povorko vodil eden najbolj priljubljenih slovenskih reperjev, Mariborčan po izbiri in novopečeni učitelj 6Pack Čukur. Nagovoril jih bo župan Andrej Fištravec, četvorko pa bosta odvodila priznana plesna učitelja iz plesne šole Salsero Dejan Kolenc in Luka Romih. Mariborske maturantske parade se bo kot častni gost udeležil tudi predsednik države Borut Pahor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice