Foto: Maja Selinšek
Mlada Štajerka Klarity je tik pred nastopom na izboru Ema FREŠ. V predtekmovanju je že preskočila dve stopnički, med drugim je izločila slovenski javnosti precej znanega Tilna Lotriča.

Ema je vsakoletni glasbenozabavni dogodek, ki pa je letos dobil novo dimenzijo. Organizatorji so se odločili, da bodo k sodelovanju povabili mlade in še neuveljavljene izvajalce. Ena izmed teh je tudi Klara Klasinc, ki nastopa pod umetniškim imenom Klarity

S pesmijo Diham se je prebila preko dveh stopničk in si zaslužila nastop v finalu oddaje, ki bo 18. januarja 2020 ob 20.00 na Televiziji Slovenija. Klara bo nastopila pod zaporedno številko štiri.

Preden se je prijavila na Emo je Klaro glasba vodila vse od rocka, do funka in jo pripeljala do popa. Resneje se je s petjem začela ukvarjati v srednji šoli, kjer je spoznala mentorje, ki so jo pri tem podpirali. 

S šolskim bendom so igrali tudi na bolj znanih prizoriščih v Mariboru, kot so Štuk, dvorana Union in na Trgu Leona Štuklja. Prav tako je obiskovala muzikalno skupino English Student Theatre na II. gimnaziji Maribor, z muzikalom Alica v čudežni deželi so več kot 60-krat nastopali po celotni Sloveniji, med drugim tudi v Cankarjevem domu in na Festivalu Lent.

Trenutno poje kot spremljevalna vokalistka pri pevki Alyi ter pri Nipketu. Sodelovala je tudi z zasedbo Pliš v oddaji Prva vrsta in kot spremljevalna vokalistka z zasedbo Sladica. Avtorsko se izraža v bandu SHUGA COAT, kjer z ostalimi člani ustvarja lasten album, z bendom Tima Bridgesa pa kot vokalistka sodeluje pri nastajanju albuma, ki bo luč ugledal letos.

Na tekmovanje Ema FREŠ se je mlada pevka prebila pod imenom Klarity, kjer sodeluje s producentoma Primožem Jurendićem in Nikijem Kozodercem

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice