ŠOUM z natečajem že vrsto let pomaga še neuveljavljenim študentskim glasbenim skupinam, da pokažejo svoj potencial in se predstavijo na »velikem« odru. Rok za prijavo na natečaj je do 4. marca.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru je izdala razpis na natečaj za študentske ali dijaške glasbene rock skupine »ŠOUROCK '19«. Razpis je objavljen na tej spletni strani, rok za prijavo je do 4. marca.

ŠOUM tako že vrsto let pomaga mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati nagradi za ustvarjalnost. Zmagovalna zasedba bo prejela nagrado v vrednosti 1000 evrov in več nastopov po Sloveniji. 

Vsaj polovica članov glasbene skupine mora imeti status študenta ali dijaka

Na razpis se lahko prijavijo glasbene skupine, ki imajo vsaj polovico članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo, imajo repertoar vsaj dveh skladb, od katerih mora biti vsaj ena avtorska. 

Glasbene skupine se bodo predstavile v treh večerih

Glasbene skupine, ki bodo izbrane na podlagi posnetka in opisa, se bodo na odru Študentskega kulturno prireditvenega centra ŠTUK predstavile v treh večerih. Skupine, ki bodo pokazale največji potencial, se bodo predstavile še v velikem – finalnem večeru, ki bo 8. maja. Tudi v letošnji izvedbi bodo dodatno glasbeno skupino izglasovali obiskovalci.

»Šourock se je v vseh teh letih uveljavil kot najbolj uveljavljen in največji glasbeni natečaj za mlade glasbene skupine. Odlikujejo ga predvsem strokovna in zavzeta ekipa, pristen »rockovski« duh, skrb za mlade bende, njihovo prihodnost in kakovosten razvoj slovenskega glasbenega prostora nasploh, spoštovanje ustvarjalcev avtorske glasbe in spodbujanje povezovanja ter izmenjevanja izkušenj med mladimi talentiranimi glasbeniki. Da je Šourock dobra odskočna deska, pričajo zgodbe nekaterih skupin preteklih let, ki so s svojimi nastopi in ustvarjalnostjo že pustili pečat. Verjamemo, da nam tudi letos uspe izbrati kakovostne ustvarjalce glasbe in vsaj eni izmed skupin pomagati pri preboju na glasbeno sceno,« dodaja vodja projekta Rebeka Kopčič.

Nagrada v vrednosti 1000 evrov in zagotovljeni nastopi

ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, podelil nagrado v višini 1.000 EUR (pri čemer se lahko skupina odloči med a) studijskim snemanjem, b) nakupom glasbene opreme ali c) promocijskim materialom) in komunikacijsko podporo do konca leta 2019, prav tako pa so zmagovalcem zagotovljeni naslednji nastopi: Gora Rocka, Festival Lent (Mladinin oder), Lampiončki 2019, Studio Glas podzemlja, Šourock 2020 in najmanj 5 klubskih koncertov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice