Jesen je tukaj in iz štajerskih kleti že diši po mladem vinu, ki vabi k užitku ter vzbuja prijetne občutke. Pubec se ponovno prebuja, nagajiv, igriv in svež.

Blagovna znamka Pubec – Štajersko mlado vino že četrto leto združuje štajerske vinarje v edinstven projekt, v katerem se s promocijo mladih vin želi povečati prepoznavnost štajerskih vinarjev ter Štajerske kot vinorodnega okoliša, tako doma kot v tujini. 

Četrti salon štajerskih mladih vin v Mariboru, bo potekal v ponedeljek, 5. novembra v Salonu Audi, Porsche Ptujska cesta. 7. novembra pa bodo Pubeci ponovno zavzeli slovensko glavno mesto. Sveža, dišeča in elegantna vina Pubec se bo okušalo v Festivalni dvorani Ljubljana. Na obeh dogodkih, ki se bosta pričela ob 17.00, ne bo manjkala pristna štajerska kulinarika, za glasbeno kuliso pa bo poskrbela glasbena zasedba Chizz Band iz Ptuja. 

Dvigniti prepoznavnost mladih štajerskih vin in vinarjev

Eden izmed ciljev projekta »Pubec – Štajersko mlado vino« je dvigniti prepoznavnost mladih štajerskih vin in vinarjev. S povezovanjem teh v enovito, prepoznavno zgodbo omogoča vinarjem tudi dvig konkurenčnosti na domačem trgu in v tujini. V načrtu so skupni nastopi na trgih in predstavitvah tako doma kot v tujini, obenem pa projekt prinaša tudi dvig odličnosti same destinacije oziroma regije. 

Tovrsten skupni nastop v segmentu mladih vin prinaša tudi trajni učinek, celoletne marketinške in komunikacijske aktivnosti pa prinašajo tudi dvig konkurenčnosti in prepoznavnosti štajerskih vin. Projekt »Pubec« tako ni omejen le na promocijo mladih vin, ampak predstavlja tudi vzvod in orodje za večjo prepoznavnost vseh štajerskih vin in vinarjev na domačem trgu in v tujini.

Kdo so Pubeci 2018?

Podravje je vinorodna dežela in Štajerska je z najstarejšo vinsko trto ena izmed najpomembnejših vinorodnih okolišev. Vinarji združeni v projekt Pubec so tako neke vrste štajerski ambasadorji, ki bodo ponesli  glas o štajerskem mladem vinu po Sloveniji in tudi v tujino. 

Pri projektu Pubec 2018 bodo sodelovali Vinogradništvo Cvitanič, Hiša vin Emino, Vina Falot, Kmetija Fleisinger, Vinogradništvo Frešer, Vino Greif, Vinarstvo Hafner, Vinogradi Horvat, Vino Jamnik, Vino Jarc, Puklavec Family Wines, Vina Joannes, Vino Kolar, Vino Kotolenko, Vinogradništvo Ivan Kramer, Vino Leber, Univerza v Mariboru - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede – Meranovo, Vinogradništvo Mulec, Vino Pungračič, Radgonske gorice, Rigo Vino, Steyer vina, Vina Toplak ter Vino Valdhuber.   

Ključni termini Pubec 2018

Štiriletnik zdaj ponosno, z dvignjeno glavo koraka proti svojemu petemu letu, ki ga bo praznoval z zgodbo v kateri bo predstavil tudi ostale bele ter rdeče vinske brate in sestre. Organizatorji so se zato odločili, da letošnji Pubec kot paradni konj promocije štajerskih vinarjev in njihovega vina ne bo omejen samo na čas mladega vina, torej do 31. januarja.

-    5. november: 4. Salon štajerskih mladih vin Pubec, Maribor, Porsche Ptujska cesta, salon Audi, od 17. do 22. ure, 
-    7. november: 3. Salon štajerskih mladih vin Pubec, Ljubljana, Festivalna dvorana, od 17. do 22. ure, 
-    8. november: Martinovanje s Pubeci v Europarku Maribor, 
-    9. in 10. november: Vinska pot, Rovi pod starim Kranjem, 
-    10. november: Ljubljanska vinska pot, Martinovanje v Ljubljani,
-    11. november: Martinovanje, Maribor, 
-    12. november: Slovenska mlada vina, Maribor,
-    15. in 16. november: Slovenski festival vin, Ljubljana, 
-    16. november: Pubec v Citycentru Celje 
-    16. – 17. november: Vinska pot, Rovi pod starim Kranjem, 
-    18. april 2019: Predstavitev štajerskega vinskega letnika 2018.

Kako prepoznamo Pubecplac?

V četrtem letu se Pubec promovira preko gostinskih lokalov, restavracij in hotelov, kjer se uveljavljajo takoimenovani Pubecplaci. Pubecplac je že takoj na vhodu prepoznaven po okrogli nalepki z rumenim metuljčkom, v notranjosti pa dejstvo, da lahko naročite vino Pubec, oznanjajo tudi plakati in namizna stojala, s katerimi se Pubeci združujejo v enotno vizualno komunikacijo, ki je uporabna tudi na socialnih omrežjih.

Kako na »Pubeca«?

Vstopnice za 4. Salon štajerskih mladih vin v Mariboru in za 3. Salon štajerskih mladih vin v Ljubljani so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim in na dan dogodka na samem prizorišču. Cena vstopnice je 15 evrov.

Kaj je »Pubec«?

S projektom »Pubec«, kakor se imenuje tudi skupna blagovna znamka, se ustvarja povezovanje štajerskih vinarjev, ki pridelujejo mlado vino. Z enotnim in celovitim pristopom na trgu štajerski vinarji želijo doseči večjo prepoznavnost in moč na slovenskem trgu ter tudi na trgu sosednjih držav. 

Promocija in prepoznavnost vinarjev, ki skupaj nastopajo na trgu ter predstavljajo Štajersko kot glavno destinacijo za mlada vina, ter mladega vina kot posebne »zvrsti« in večja priljubljenost le-tega, sta prav tako pomembna cilja projekta.

Kdo je »Pubec«?

»Pubec« – ime, ki ga vsi Slovenci prepoznajo kot nekaj štajerskega. »Pubec« je štajerski izraz za fanta, dečka. »Pubec« ali fant kot dorasel mlad moški v projektu »Pubec« nagajivo simbolizira mlado vino. Obenem se poimensko sklada s Štajersko regijo, ki jo projekt kot tak tudi povezuje. V enem nazivu povezuje dvoje; v prenesenem pomenu mladostno nagajivost mladega vina in regijo, iz katere le-to izhaja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice