FOTO: Janez Leskovar
V petek se bo v UŠC Leona Štuklja odvila največja športno-adrenalinska zabavna prireditev Ftrgatev.

V petek se bo v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja odvijala zabavna prireditev Ftrgatev, ki je namenjena predvsem ljubiteljem športa in adrenalina. V popoldanskih urah bo pred dvorano možno uživati v Ski & Board Rail tekmovanju, na katerem bodo smučarji in deskarji iz Slovenije ter sosednjih držav tekmovali v trikih na različnih ovirah, ki bodo postavljene na umetnem snegu. 

Zvečer bo sledil koncertni del, na katerem bosta nastopili skupini Tabu in Siddharta, ki pri nas izredno priljubljeni. Oder pa bo zavzela tudi najbolj prepoznavna srbska glasbena skupina S.A.R.S.

Ftrgatev za 11-letnega Marka

Klub mariborski študentov poleg zabave, športna, študentskih aktivnosti in kulture podpira tudi dobrodelnost, zato so se odločili, da bodo z izkupičkom od tekmovanja za najboljšega vinarja Ftrgatve odločili pomagati 11-letnemu Marku Aberšeku, katerega spomladi čaka operacija, ki mu bo omogočila hojo brez opornic in s tem normalno ter brezskrbno življenje.

Marko je prestal že 20 operacij na nogi ter tri operacije srca. Pri treh letih so ortopedi predlagali amputacijo obeh nog, vendar sta se starša odločila, da rešitev poiščeta v tujini.

Našla sta zdravnika Paleya iz Floride, ki bo dečka operiral predvidoma konec maja prihodnje leto, terapije pa bodo predvidoma trajale kar sedem mesecev. Slovenska zavarovalnica krije tri operacije in terapije, vse ostalo je strošek staršev. Kupiti bo potrebno avto na Floridi, kriti stroške stanovanja in tudi hrana zahteva določen znesek. Zdravila je potrebno kupiti v lekarni, na stroške staršev.

Po besedah Kristine Keber, predstavnice za odnose z javnostmi, bo Ftrgatev, ki združuje šport, glasbo in dobrodelnost, Maribor za en dan spremenila v oazo in obiskovalcem ponudila zavetje pred vsako-dnevno sivo monotonostjo in problemi ter bo svet pobarvala v nekaj lepega.

Tagi
Preberite še

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice