Piknik v mestu je lahko prava poživitev v živahnem spomladanskem popoldnevu. In tako tudi bo. Prav kmalu.

Vreme je idealno za piknike v naravi. Morda se sliši nekoliko robinzonsko, a piknik v naravi je lahko prav zabavno doživetje. Odeja ali pregrinjalo, košara zvrhanih dobrot, prava družba in lepo vreme. V mesecu maju si bomo lahko čisto pravi piknik priredili kar v mariborskem mestnem parku. V Mariboru bo namreč letos prvič potekal Mestni piknik, ki bo pravo doživetje za družine, pare ali pa večje družbe.

»Koncept dogodka prvega mestnega piknika temelji na predstavitvi kakovostnih lokalnih produktih v eni košarici, ki jo bodo obiskovalci lahko prevzeli po simbolični ceni. Košarica bo vsebovala lokalne produkte (od sadja, vode, soka, sira, peciva …). Tako bomo aktivno promovirali lokalne proizvajalce, ki (pri)delujejo v naši okolici – regiji,« pojasnjuje Mitja Špes iz FactumEvent.

Obiskovalci bodo lahko košarice po simbolični ceni prevzeli v mestnem parku. Vsaka košarica bo vsebovala izljučno izdelke lokalnih dobaviteljev. Vi pripeljite le dobro družbo.

Ledeni čaj za žejo, domače dobrote za posladek

Osnovno načelo dogodka bo tako druženje v prijetnem ambientu v družbi lokalnih domačih pridelkov. Ti bodo svoje izdelke predstavljali tudi na promenadnem delu parka. S stojnic bo tako dišalo po svežih slastnih in sočnih dobrotah, poskrbeli pa bodo tudi za žejo. Izbirali boste lahko med naravnimi ledemi čaji, ekološkimi vini in drugimi osvežilnimi napitki.

»Da bo vzdušje pravo, bomo poskrbeli za primeren ambient v Mestnem parku. Postavljene bodo eko mizice, kjer bodo lahko obiskovalci uživali dobrote. Obeta pa se tudi bogat spremljevalni program. Lahko se boste pridružili jogi, ustvarjali v hortikulturnih delavnicah, prisluhnili koncertu … Tudi knjižnica bo ta dan v parku, za otroke pa ustvarjalne delavnice,« je povedal organizator Špes.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice