Foto: Denis Zelnik
Letos se v ospredje pivskega festivala postavljajo predvsem slovenska piva.

V nasprotju s prepričanjem, da festivali piva potekajo predvsem poleti, v tistih bolj vročih mesecih, jih je največ prav po zaključku poletne sezone.

Isto naznanja tudi največji festival piva na svetu – Oktoberfest, ki se začenja to soboto. V München se v želji po tako imenovanih supercah nemškega piva vsako leto zlivajo turisti s celega sveta.

Foto: Denis Zelnik

V Münchenu Oktoberfest, v Mariboru Beer Fest

Ravno na sredi Oktoberfesta pa bo v Mariboru čas za že šesti festival piva – Beer Fest Maribor 2019. Za razliko od festivala v bavarski prestolnici se na mariborskem Glavnem trgu ne daje toliko poudarka na samo količino popitega piva.

Tudi letos se namreč v ospredje postavlja slovenske kraft pivovarne z vse Slovenije, nekatere so na festivalu stalnica že več let zapored, nekatere se na festivalu predstavljajo prvič.

Foto: Denis Zelnik

V dvodnevnem festivalskem dogajanju, ki bo potekalo 27. in 28. septembra, se bo dalo poskusiti hmeljne zvarke iz vsaj 24 različnih pivovarn. Ob raznolikih stilih hmeljnih zvarkov bodo na voljo tudi raznolika hrana lokalnih ponudnikov, pivovarji sami pa bodo najbrž znali najbolje predlagati kombinacije med hrano in pivom.

Sedaj ni več dvomov - slovenska pivovarska kraft scena je močna in ponuja številna odlična piva, okrog katerih se počasi, a vztrajno razvija tudi pivski turizem.

Foto: Denis Zelnik

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Spellbound Dizzy (nepreverjen)

Zakaj se ta festival ne odvija na trgu Leona Štuklja, ki je za takšne prireditve namenjen in ima dovolj prostora za gostince in obiskovalce???? Ne pa na Glavnem trgu mesta ob magistralni Koroški cesti ????

Starejše novice