Po uspešnem tednu v domačem okolju, je NK Maribor v Bakovcih, na prijateljski tekmi, izgubila proti hrvaškemu prvoligašu. Častni zadetek za Maribor je dosegel Tavares!

Med vijoličastimi izbranci 22 nogometašev je še vedno izven kadra Bohar, Billpong in Šme.

Tekma in udarec v glavo

Tekmeci so povedli v 3. minuti. Ob Šulerjevem vračanju je Handanović žogo ujel, po udarcu z 12 metrov pa je Čirjak mimo obrambnega zidu spravil žogo v mrežo. Pri prvi grožnji vratarju Interja pa poskus Hotića z roba kazenskega prostora mimo leve vratnice. Hotić je nato ciljal še iz prostega strela z 20 metrov, ne dovolj natančno. Akcija za aplavz v 27. minuti, po preigravanju in predložku Vilerja do udarca z glavo Zahović, na pravem mestu vratar Santini. Neprijetna situacija v 28. minuti, ko je odšepal proti klopi Mešanović, po prekršku Dalića, ki ni bil kaznovan, prav tako posredovanje v kazenskem prostoru ni bilo sankcionirano z enajstmetrovko.

Poškodovanega novinca je zamenjal Tavares, konkretnejše informacije o resnosti poškodbe bodo znane po pregledu v bolnišnici, kamor je bil prepeljan neposredno z igrišča. Po grobem prekršku Raka, ki si je prislužil rumeni karton, še en zaplet, zaradi poškodbe z igrišča tudi Ahmedi. Namesto njega v igro Kramarič in zaradi bolečin v ramenskem sklepu ob padcu po prekršku je tudi Ahmedi moral na pregled v bolnišnico. Od 41. minute pa Inter z igralcem manj, po nešportni potezi v dvoboju z Zahovićem je bil izključen Dalić.

Drugi polčas

Za drugi polčas odločitev o menjavi moštva, z devetimi novimi igralci, ob Tavaresu in Kramariču, ki sta vstopila že prej. Prvi v okvir vrat Bajde, Mrmić je ukrotil žogo. V 52. minuti pa je Vrhovec z glavo usmeril žogo proti nasprotnemu kotu in zadel prečko. Ekipa iz Zaprešića v 59. minuti do povišanja vodstva, po dvoboju Uskoković-Postojnski v našem kazenskem prostoru enajstmetrovka. Vlogo izvajalca je prevzel Mazalović in atraktivno zadel za 0:2. Odziv na drugi strani s projektilom Kramariča, po silovitem poskusu z razdalje je prečka preprečila zmanjšanje zaostanka. Okvir vrat je ostal zaveznik tekmecev, v 73. minuti po predložku Kolmaniča je Tavares sprejel žogo, jo poslal mimo vratarja, toda zadel vratnico. V naslednjem poskusu je bil kapetan natančnejši: po novi uporabni podaji 17-letnega Kolmaniča Tavares najvišji v skoku in žogo je zabil v desni kot. Znova dvoboj Tavares-Mrmić v 88. minuti, tokrat je po prostem strelu vratar Interja z nogo odbil. Mrmić pa je bil uspešnejši tudi v 90. minuti, ko je Tavares še enkrat poskušal z glavo usmeriti žogo čez njega.

Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice