Odločitev upravnega sodišča o Thompsonovem koncertu je bila nezakonita

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

Odločitev upravnega sodišča o Thompsonovem koncertu je bila nezakonita

Vrhovno sodišče je odločilo, da odločitev upravnega sodišča ni zakonita.

Odločitev upravnega sodišča o Thompsonovem koncertu je bila nezakonita
  • Odločitev upravnega sodišča o Thompsonovem koncertu je bila nezakonita Odločitev upravnega sodišča o Thompsonovem koncertu je bila nezakonita

Vrhovno sodišče je ugodilo pritožbi Milana Trola, organizatorja prepovedanega koncerta hrvaškega pevca Thompsona. Odločilo je, da je sodnica upravnega sodišča Vlasta Švagelj Gabrovec nezakonito zavrgla tožbo, s katero je Trol zatrjeval, da je ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) njemu, Thompsonu in kupcem vstopnic kršila ustavne pravice s tem, da je po prepovedi koncerta zavlačevalo z odločitvijo o pritožbi, poroča Siol.net.

Upravna enota Maribor je dva dni pred izvedbo, koncert prepovedala. Organizator se je zoper prepoved pritožil na MNZ in na upravno sodišče ter zatrjeval, da mu je nastala poslovna škoda v višini 150 tisoč evrov.

MNZ je odločalo o pritožbi tri delovne dni (tak rok določa slovenski zakon) in odločitev sprejelo šele po predvidenem dnevu dogodka, čeprav evropska konvencija določa, da mora pritožbeni organ odločiti pred dnevom dogodka. Sodnica upravnega sodišča Švagelj Gabrovčeva je tožbo zavrgla kot prezgodnjo, saj naj bi jo organizator lahko vložil šele po odločitvi MNZ.

Odločitev spet v rokah upravnega sodišča

Organizator koncerta se je zoper njeno odločitev pritožil na vrhovno sodišče, ki mu je ugodilo in potrdilo, da je bila odločitev sodnice nezakonita. Vrhovno sodišče je zadevo vrnilo v odločanje upravnemu sodišču, ki bo tokrat moralo upoštevati evropsko pravo in odločiti, ali je MNZ s počasnim obravnavanjem pritožbe kršilo ustavne pravice organizatorju koncerta, glasbeniku in kupcem vstopnic. Če se bo izkazalo, da so jim bile pravice kršene, jim bo država morala povrniti tudi škodo.

Neja Rems
sreda, 5 Julij, 2017 - 19:49 Osveženo: 5. Julij 2017 - 20:41

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.